Τρίτη 6 Απριλίου 2010

«Οχι λοιπόν, δεν έχω σχέση με τον Σαρκοζί»

ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ αφότου πρωτοκυκλοφόρησαν οι φήμες που ήθελαν τον Νικολά Σαρκοζί και την Κάρλα Μπρούνι να έχουν συνάψει αμφότεροι εξωσυζυγικές σχέσεις, εξακολουθούν να προκαλούν αναταράξεις στη Γαλλία. Με ανακοίνωσή της, η πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και πάλαι ποτέ protegee του γάλλου προέδρου Ρασιντά Ντατί αρνείται κατηγορηματικά «οποιαδήποτε ευθύνη» όσον αφορά τη διάδοση των φημών αυτών και απειλεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον όσων την εμπλέκουν.
Οι φήμες που ήθελαν τον Σαρκοζί να έχει συνάψει εξωσυζυγική σχέση με την υφυπουργό Σαντάλ Ζουανό και την Μπρούνι να έχει σχετιστεί ερωτικά με τον τραγουδιστή Μπενζαμέν Μπιολέ έκαναν την πρώτη εμφάνισή τους στις 9 Μαρτίου, σε ένα μπλογκ στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Journal du Dimanche» (JDD). Στη συνέχεια, η εφημερίδα απομάκρυνε τον υπεύθυνο του site της καθώς και του επίμαχου μπλογκ, έστειλε μια απολογητική επιστολή στο προεδρικό μέγαρο και κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων για «εισαγωγή ψευδών στοιχείων σε σύστημα πληροφορικής». Οι δημοσιογράφοι της όμως αντέδρασαν με οργή στις πρόσφατες δηλώσεις του συμβούλου επικοινωνίας του Νικολά Σαρκοζί, Πιερ Σαρόν, πως το προεδρικό μέγαρο θεωρεί την υπόθεση αυτή «casus belli» και θα την ψάξει μέχρι τέλους ώστε «να αλλάξει ο φόβος στρατόπεδο». Πού κολλάει η Ρασιντά Ντατί σε αυτή την μπερδεμένη ιστορία;

Η οργή του προέδρου
Επειτα από ένα επικριτικό για την κυβερνητική πολιτική σχόλιο που έκανε τη βραδιά του πρώτου γύρου των περιφερειακών εκλογών, η Ντατί, που είναι σήμερα ευρωβουλευτής και δήμαρχος του 7ου διαμερίσματος του Παρισιού, έμεινε χωρίς λιμουζίνα, σοφέρ και σωματοφύλακες. Την επομένη, η σατιρική εφημερίδα «Le Canard Εnchaine» διαβεβαίωνε πως το επικριτικό σχόλιο ήταν απλώς η σταγόνα που έκανε την οργή του Νικολά Σαρκοζί να ξεχειλίσει: ήταν ήδη θυμωμένος με την Ντατί καθώς πιστεύει πως αυτή ευθύνεται για τις πικάντικες φήμες. Εκτοτε, πολλά γαλλικά μέσα έχουν αναπαραγάγει την ίδια «πληροφορία». Ο Πιερ Σαρόν, πάντως, άφησε και άλλο ενδεχόμενο ανοιχτό: να ήταν οι φήμες «ένα είδος συνωμοσίας», οργανωμένης από οικονομικοπολι- τικούς εχθρούς του προέδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...