Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστόφια - Έρογλου


Την ετοιμότητά του να συναντηθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων διευμήνυσε ο Κύπριος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας στο νικητή των «προεδρικών» εκλογών στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου Ντερβίς Έρογλου.

Από την πλευρά του ο Ντ.Ερογλου ευχαρίστησε τον πρόεδρο Χριστόφια για την επικοινωνία και εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθούν σύντομα.

Ο Κύπριος πρόεδρος είχε επίσης τηλεφωνικό επικοινωνία και με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, οι οποίοι συμφώνησαν να είναι σε επαφή για τις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του διεθνούς οργανισμού, Μάρτιν Νεζίρκι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ανέφερε ότι «το σημαντικό είναι οι διαπραγματεύσεις να διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και στη βάση που συμφωνήθηκε από τις δύο πλευρές και καθορίζεται από τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών τόνισε ότι «τα Ηνωμένα Έθνη θα εργαστούν και με τις δύο πλευρές για τον προσδιορισμό της ημερομηνίας για την επανέναρξη των συνομιλιών».

Ο εκπρόσωπος επεσήμανε ότι ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσει διεξοδικά το Κυπριακό με ανώτερους αξιωματούχους του ΟΗΕ.

Για την εκλογή του Ντ.Έρογλου στις εκλογές στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου δήλωσε ότι «είναι θέμα της τουρκοκυπριακής κοινότητας».

Οι ΗΠΑ ζήτησαν επίσης σήμερα από τον νέο ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Ντερβίς Ερογλου, να εργασθεί για την επανένωση της Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...