Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

600 οι νεκροί από το σεισμό στην Κίνα

Μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων από το σεισμό που έπληξε την επαρχία Κινγκάι στη βορειοδυτική Κίνα, καθώς σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 589 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί άλλοι 10.000, όπως μεταδίδουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στο Πεκίνο.
Παράλληλα, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, ζωντανοί ανασύρθηκαν από τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης περισσότεροι από 900 άνθρωποι.
Η ανακοίνωση αυτή πραγματοποιήθηκε λίγο αφού η κινεζική κυβέρνηση αποδέσμευσε ποσό αντίστοιχο με 29,3 εκατομμύρια δολάρια για επείγουσα οικονομική βοήθεια προς την επαρχία Κινγκάι.
Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την εκκένωση των κατοίκων, την ιατρική περίθαλψη και την πρόληψη των ασθενειών, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.
Τα συλλυπητήρια του εξέφρασε προς τα θύματα του σεισμού ο πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ Δαλάι Λάμα.
«Προσευχόμαστε για εκείνους που έχασαν τη ζωή τους σε αυτήν την τραγωδία, για τις οικογένειές τους και για όλους εκείνους που έχουν πληγεί. Ελπίζω ότι η οποιαδήποτε μορφή βοήθειας και ανακούφισης μπορεί να φτάσει σε αυτούς και θα δω πώς μπορώ εγώ να συμβάλω στις προσπάθειες αυτές» δήλωσε ο Δαλάι Λάμα. ΦΩΤΟ ΑΠΟ YAHOONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...