Τετάρτη 28 Απριλίου 2010


Air Liquide: Σχεδιασμός και κατασκευή τεσσάρων νέων μονάδων οξυγόνου στην Κίνα


Η Air Liquide πρόσφατα υπέγραψε δύο συμβόλαια στην Κίνα για την προμήθεια τεσσάρων μονάδων διαχωρισμού του αέρα (Air Separation Units - ASUs) για νέους πελάτες που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία χρήσης άνθρακα για παραγωγή χημικών προϊόντων. Η Air Liquide Hangzhou, το κέντρο Engineering & Κατασκευών στην Κίνα, θα σχεδιάσει και θα πραγματοποιήσει την κατασκευή:

- Δύο μονάδων, δυναμικότητας 1.400 τόνων οξυγόνου ημερησίως έκαστη, για τον Όμιλο Yulin Energy and Chemical Corporation που ανήκει στον πετρελαϊκό Όμιλο Saanxi Yanchang.

- Δύο μονάδων, δυναμικότητας 2.100 τόνων οξυγόνου ημερησίως έκαστη, για τον Όμιλο Shandong Hualu Hengsheng.

Η Saanxi Yanchang είναι μία από τις τέσσερις εταιρίες που διαθέτουν άδεια από την κυβέρνηση για την πραγματοποίηση ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Οι δύο μονάδες θα εγκατασταθούν σε ήδη υπάρχον έργο της εταιρίας, στο Βιομηχανικό Πάρκο Jingbian Energy and Chemical Integration που βρίσκεται στην περιοχή Yulin. Το συγκεκριμένο συγκρότημα θα αποτελέσει έργο κλειδί για την χρησιμοποίηση άνθρακα, υπολειμμάτων καθαρισμού και υγροποιημένου φυσικού αερίου για την παραγωγή πολυαιθυλενίου και πολυπροπυλενίου, ενώ οι νέες μονάδες θα παρέχουν οξυγόνο για μία νέα τεχνολογία καθαρού άνθρακα.

Ο Όμιλος Shandong Hualu Hengsheng, μία κινεζική πετρελαϊκή και χημική εταιρία εγκατεστημένη στο Dezhou, αποτελεί έναν από τους εθνικούς παραγωγούς χημικών λιπασμάτων μεγάλης κλίμακας. Οι νέες μονάδες διαχωρισμού θα παρέχουν οξυγόνο για τις μονάδες αεριοποίησης άνθρακα του νέου εργοστασίου οξικού οξέος.

Η Air Liquide απασχολεί περισσότερους από 2.500 εργαζόμενους σε ολόκληρη την Κίνα, με μονάδες που λειτουργούν σε βασικές βιομηχανικές περιοχές όπως οι “Beijing/Tianjin/Hebei/ Liaoning/Shandong” στον Βορρά, “Shanghai/Jiangsu/Zhejiang/Anhui” Ανατολικά, και αναπτύσσεται τώρα στις περιοχές “Sichuan/Hubei/Shaanxi/Shanxi” και “Guangdong” Δυτικά και στο Νότο.

Οι τέσσερις αυτές μονάδες διαχωρισμού προσφέρουν τα πλεονεκτήματα της υψηλής ασφάλειας, της αποδοτικότητας και της αξιοπιστίας, συνεισφέροντας κατ’ αυτόν τον τρόπο θετικά σε εξοικονόμηση ενέργειας και χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στο σύνολο των έργων
Η Air Liquide Hangzhou

Η Air Liquide Hangzhou ιδρύθηκε το 1995 και αποτελεί το Κέντρο Κρυογονικής του Τμήματος Engineering & Κατασκευών της Air Liquide στην Κίνα. Με περίπου 700 εργαζόμενους, η εταιρία ειδικεύεται στο σχεδιασμό και την κατασκευή μονάδων διαχωρισμού αέρα και παραγωγής συνθετικού αερίου υψηλής καθαρότητας. Μέχρι σήμερα η Air Liquide Hangzhou έχει κατασκευάσει περίπου 60 μονάδες διαχωρισμού, με στόχο να στηρίξει τις εργασίες του Ομίλου στον τομέα των αερίων, αλλά και να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις εξωτερικών πελατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...