Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

«Πιστεύουμε στην καθαρότητα της λευκής φυλής

«Δεν χρειαζόταν να γίνει αυτό», δήλωσε ο αδερφός του θύματος, Αντριές. "We need to do this," said the victim's brother, Andrew. «Δεν είμαστε ρατσιστές, απλώς πιστεύουμε στην καθαρότητα της (λευκής) φυλής». "We're not racists, just believe in purity (white) race.
Εντείνονται οι φόβοι για αναζωπύρωση της φυλετικής βίας στη Ν.Αφρική, ύστερα από τη δολοφονία, το Σάββατο, του Γιουτζίν Τερεμπλάνς, λευκού ηγέτη του ρατσιστικού «Κινήματος Αφρικανικής Αντίστασης». Οι κατηγορούμενοι-μαύροι εργάτες του Τερεμπλάνς- είναι δύο, ο ένας εκ των οποίων μόλις 15 χρονών. «Δεν χρειαζόταν να γίνει αυτό», δήλωσε ο αδερφός του θύματος, Αντριές. «Δεν είμαστε ρατσιστές, απλώς πιστεύουμε στην καθαρότητα της (λευκής) φυλής».

Οι υποστηρικτές του Τερεμπλάνς, από ολόκληρη τη Νότια Αφρική, συγκεντρώνονται από νωρίς σήμερα στο αγρόκτημά του στην περιοχή Βέντερσντροπ, περίπου 100χλμ δυτικά του Γιοχάνεσμπουργκ, για να αποχαιρετήσουν τον ηγέτη τους. Πολλοί έδειχναν οργισμένοι, καθώς πλησίαζαν την είσοδο του αγροκτήματος, ενώ δεκάδες αστυνομικοί είχαν σταθμεύσει με τα περιπολικά εκεί κοντά, για το φόβο επεισοδίων. Αύριο αναμένεται να παρουσιαστούν στο δικαστήριο οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία ενώ η κηδεία του έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή.

«Η σορός του Τερεμπλάνς βρέθηκε στο κρεβάτι, με τραύματα στο πρόσωπο και το κεφάλι», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Αντέλ Μάιμπεργκ. «Ένας άνδρας 21 ετών κι ένα αγόρι 15 ετών συνελήφθησαν και κατηγορούνται για το φόνο του. Οι δύο είπαν ότι μάλωσαν με τον Τερεμπλάνς γιατί δεν πληρώθηκαν για εργασίες που έκαναν στο αγρόκτημα», πρόσθεσε.
Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...