Κυριακή 11 Απριλίου 2010

«Δεν διαπραγματευόμαστε με δολοφόνους»

Οι διαδηλωτές με τα «κόκκινα πουκάμισα» στην Ταϋλάνδη απέκλεισαν κάθε ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση και δήλωσαν ότι δεν θα σταματήσουν τον αγώνα τους για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, μια μέρα μετά την αιματοχυσία στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ, που άφησε πίσω της 21 νεκρούς και 870 τραυματίες.

«Ο χρόνος για διαπραγματεύσεις έληξε. Δεν διαπραγματευόμαστε με δολοφόνους» δήλωσε ο ηγέτης των διαδηλωτών Ουένγκ Τογιρακάρν.

Χθες η Ταϋλάνδη έζησε τις χειρότερες πολιτικές συγκρούσεις των τελευταίων δύο δεκαετιών.

Ταξιδιωτικές οδηγίες
Το υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου εξέδωσε  ταξιδιωτική οδηγία προς τους πολίτες της χώρας να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στην Μπανγκόκ. Δεν γίνεται σύσταση για την αποφυγή των ταξιδίων στην χώρα, «αλλά προειδοποιούμε να υπάρχει η μέγιστη επαγρύπνηση. Για όσο καιρό συνεχίζονται οι συγκρούσεις, συμβουλεύουμε τους Βέλγους πολίτες να αποφεύγουν οποιαδήποτε μετακίνηση στην Μπανγκόκ. Συμβουλεύουμε αυτούς που επιθυμούν να επισκεφτούν την Μπανγκόκ να αναβάλουν τα σχέδιά τους για μερικές ημέρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του βελγικού υπουργείου Εξωτερικών Μπαρ Ουβρί.

Την ίδια στιγμή το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε οδηγία προς τους Γερμανούς τουρίστες να αποφεύγουν τις περιοχές στην Ταϋλάνδη, στις οποίες πραγματοποιούνται διαδηλώσεις. Σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του, το υπουργείο ζητεί επίσης από τους Γερμανούς που επισκέπτονται τη χώρα να παρακολουθούν
με προσοχή τις ειδήσεις σχετικά ό,τι συμβαίνει στη χώρα αυτή. Παράλληλα το υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν έδωσε σήμερα εντολή στα ταξιδιωτικά γραφεία να σταματήσουν τη διοργάνωση ταξιδίων στην Μπανγκόκ και τις
γύρω περιοχές της στην Ταϋλάνδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...