Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Με γιόγκα κατά της... διαφθοράς

Από τους πρόποδες των Ιμαλαΐων, όπου διοικεί μια επιχείρηση που του αποφέρει σαράντα εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, ο Ινδός γκουρού της γιόγκα και ιδιοκτήτης νησιού στη Σκωτία, Σουάνι Ραμντέβ, αποφάσισε να μπει δυναμικά στην πολιτική σκηνή της χώρας του για να βοηθήσει τους φτωχούς και να πατάξει τη διαφθορά.

Στόχος του είναι, όπως λέει, να «καθαρίσει» τη μεγαλύτερη δημοκρατία στον κόσμο από την απληστία και τις ξένες επιρροές, ποντάροντας στη στήριξη του τηλεοπτικού κοινού της Ινδίας. Αν και είναι πολύ νωρίς για να προβλέψει κανείς αν ο Σουάνι Ραμντέβ θα αποδειχτεί υπολογίσιμη πολιτική δύναμη στην Ινδία, το σίγουρο είναι ότι έχει μεγάλη απήχηση ως δάσκαλος της γιόγκα, καθώς περισσότεροι από τριάντα εκατομμύρια τηλεθεατές συντονίζονται καθημερινά στην εκπομπή του για να παρακολουθήσουν ασκήσεις γιόγκα που θεραπεύουν τα πάντα - από τον διαβήτη, μέχρι την υπέρταση. Σε περίπτωση μάλιστα που καταφέρει να κερδίσει την εξουσία, θα φροντίσει για τη διάδοση της γιόγκα σε σχολεία και νοσοκομεία.

Στα μεγαλεπήβολα σχέδιά του περιλαμβάνεται επίσης η αντικατάσταση της ινδικής ρουπίας με νέο νόμισμα, αλλά και το μποϊκοτάζ των ξένων επιχειρήσεων, ενώ θα υπάρξει αναθεώρηση του πολιτικού, νομικού και εκπαιδευτικού συστήματος, τα οποία χαρακτηρίζει κατάλοιπα του αποικιακού καθεστώτος. «Οι πολιτικές που διαμορφώθηκαν από τους Βρετανούς δεν είχαν στόχο να διοικήσουν τη χώρα, αλλά να τη λεηλατήσουν» δηλώνει ο Σουάνι Ραμντέβ, στις προθέσεις του οποίου είναι και η σύσταση δικαστηρίων-εξπρές, για την επιβολή ποινών σε υποθέσεις διαφθοράς.

Οσο για τις κριτικές που έχει δεχτεί κατά καιρούς σχετικά με τον ισχυρισμό του ότι θεραπεύει τον καρκίνο και την πεποίθησή του ότι η ομοφυλοφιλία είναι ψυχική νόσος, εκείνος απλώς γελάει. «Οι άνθρωποι αρέσκονται στο να δημιουργούν ίντριγκες γύρω από το άτομό μου» λέει, αποδίδοντας τα παραπάνω σε χαλασμένο τηλέφωνο. Οπως ξεκαθαρίζει, αυτό που είχε δηλώσει ήταν ότι θα του άρεσε να δημιουργήσει φιλίες με ομοφυλόφιλους που θα επισκεφτούν το κέντρο του για θεραπείες.
ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...