Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Συνετρίβη αεροσκάφος που μετέφερε τον Πολωνό πρόεδρο και πολλούς αξιωματούχους - 132 οι νεκροί

Συνετρίβη σήμερα το πρωί κοντά στο Σμολένσκ της Ρωσίας  το αεροσκάφος που μετέφερε τον πρόεδρο της Πολωνίας, Λεχ Καζίνσκι
Ο εκπρόσωπος του πολωνικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι το αεροσκάφος Tupolev 154 τυλίχθηκε στις φλόγες αμέσως μετά την πτώση του.
Το τοπίο σχετικά με την τύχη των 132 επιβατών είναι θολό. O κυβερνήτης του Σμόλενσκ δήλωσε στην ρωσική τηλεόραση ότι δεν υπάρχουν επιζώντες.
Σύμφωνα με το Interfax, ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε άμεσα εντολή να συσταθεί επιτροπή που θα εξετάσει τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους.
«Στο αεροσκάφος επέβαιναν ο πρόεδρος, η σύζυγός του, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού και ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντρέι Κρέμερ» πρόσθεσε.
Από το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας  της Πολωνίας ανακοινώθηκε πως και ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας επέβαινε στο αεροσκάφος.

Πολωνός αξιωματούχος στο Σμόλενσκ δήλωσε νωρίτερα πως στην περιοχή επικρατούσε ομίχλη.
Ο Καζίνσκι ταξίδευε στη Ρωσία προκειμένου να συμμετάσχει σε εκδήλωση με αφορμή τα 70 χρόνια από τη Σφαγή του Κατίν, όταν οι Σοβιετικοί σκότωσαν χιλιάδες Πολωνούς κρατούμενους, κυρίως στρατιωτικούς και άνδρες των σωμάτων ασφαλείας.
Στη Βαρσοβία συνεδριάζει εκτάκτως το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax, το στρατιωτικό αεροδρόμιο Σέβερνι ήταν κλειστό, λόγω της πυκνής ομίχλης που επικρατούσε στην περιοχή, για αυτό και προτάθηκε στον Πολωνό πιλότο να προσγειώσει το αεροσκάφος είτε στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας Μινσκ, είτε στη Μόσχα.
Εκείνος αρνήθηκε και πραγματοποίησε αρκετές προσπάθειες να προσγειώσει το αεροσκάφος στην περιφέρεια του Σμολένσκ, λίγο έξω από την πόλη Πετσόρσκ.
Η τέταρτη προσπάθεια ήταν και η μοιραία, καθώς το αεροσκάφος ακούμπησε κλαδιά δέντρων, κατέπεσε και ανεφλέγη, απέχοντας περί τα 300-400 μέτρα από το διάδρομο προσγείωσης.

Στην περιοχή έσπευσε ο Ρώσος υπουργός Εκτάκτων Αναγκών Σεργκέι Σαϊγκού, ενώ για την εξέλιξη της επιχείρησης διάσωσης τυχόν τραυματιών και ανεύρεσης των αιτίων της καταστροφής ενημερώνεται ο πρόεδρος Μεντβιέντεφ και ο πρωθυπουργός Πούτιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...