Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Νε εγκαταλείψουν «άμεσα» τη χερσόνησο του Σινά κάλεσε τους πολίτες του το Ισραήλ

Επείγουσα προειδοποίηση στους πολίτες του να εγκαταλείψουν την αιγυπτιακή χερσόνησο του Σινά εξέδωσε την Τρίτη το Ισραήλ.
Στην προειδοποίηση γίνεται αναφορά σε ύπαρξη «σημαντικών στοιχείων για απόπειρες τρομοκρατών να απάγουν Ισραηλινούς στη χερσόνησο».
Η δήλωση του πρωθυπουργικού γραφείου του Ισραήλ ζητά επίσης, κατά ασυνήθιστο τρόπο, από όσους Ισραηλινούς επισκέπτονται την περιοχή να επικοινωνήσουν με τους οικείους τους.
Περίπου 1.200 Ισραηλινοί τουρίστες βρίσκονται στη χερσόνησο του Σινά, ιδιαίτερα στο νότιο κομμάτι της επί της Ερυθράς Θάλασσας, όπως αναφέρουν οι ισραηλινές Αρχές. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις αιγυπτιακές Αρχές που κάνουν έρευνες σε ολόκληρη τη χερσόνησο, δεν αγνοείται κανείς τους.
Ο επικεφαλής της ισραηλινής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Ταξίαρχος Νιτζάν Ουριήλ παραδέχτηκε πως κυκλοφορούσαν φήμες την Τρίτη περί απαγωγής Ισραηλινών στο Σινά, αναγνώρισε όμως ότι χρειάζεται χρόνος για να διαψευστούν. «Δεν δουλεύουμε με φήμες αλλά με στέρεα στοιχεία» σχολίασε.
«Είναι αρκετά πιθανό πως υπάρχει αυτήν την στιγμή ένας πυρήνας τρομοκρατών που σχεδιάζει απαγωγή Ισραηλινών και μεταφορά τους στη Γάζα» πρόσθεσε.
Η ισραηλινή αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει εκδώσει πάγια οδηγία να αποφεύγεται η περιοχή του Σινά από Ισραηλινούς, κάτι που παραδοσιακά αγνοούν οι Ισραηλινοί ειδικά τις εορταστικές περιόδους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...