Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Συλλήψεις για νέο διεθνές δίκτυο παιδικής πορνογραφίας


Νέο σκάνδαλο παιδικής πορνογραφίας έφερε στο φως η γενική εισαγγελία της Φρανκφούρτης, εκπρόσωπος της οποίας ανακοίνωσε την απαγγελία κατηγοριών εις βάρος εννέα ατόμων που είχαν δημιουργήσει διεθνές δίκτυο στο Διαδίκτυο.

Οι εννέα άντρες, ηλικίας από 58 έως 80 ετών, κατηγορούνται ότι από το 2007 έχουν δημιουργήσει και λειτουργούν ένα φόρουμ που επιτρέπει στα μέλη του να ανταλλάσσουν εικόνες και βίντεο παιδικής πορνογραφίας, καθώς και τις δικές τους εμπειρίες από τη σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων. Μερικοί από αυτούς μάλιστα κατηγορούνται για τριάντα τρεις περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Το εν λόγω δίκτυο παιδεραστών είχε περίπου 500 μέλη σε όλο τον κόσμο, ιδίως στις γερμανόφωνες χώρες (Γερμανία, Ελβετία, Αυστρία). Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας, μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί περίπου 140 μέλη του φόρουμ ύστερα από έρευνα που διενεργείται από το 2009. Περίπου 220 υπολογιστές και πάνω από 17.000 μέσα εγγραφής έχουν κατασχεθεί κατά τη διάρκεια επιδρομών σε γερμανόφωνες χώρες, καθώς και στην Ισπανία, τη Βουλγαρία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...