Τρίτη 27 Απριλίου 2010

"Βλέπει" φυλακή ο Ινδός "Μίδας"

Ανέκαθεν κατάφερνε να συγκεντρώνει πάνω του εκτός από τα φώτα της δημοσιότητας και τα βέλη που εκτόξευαν εναντίον του οι επικριτές του. Πολλοί -ακόμη και σήμερα- συνεχίζουν να τον αποκαλούν «Μίδα», καθώς, όπως λένε, «ό,τι αγγίζει γίνεται χρυσάφι»!

Παρ’ όλα αυτά ο Ινδός Λαλίτ Μόντι, που διατέλεσε και πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος κρίκετ στη χώρα του -του δημοφιλέστερου σπορ της Ινδίας δηλαδή- και θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, πολύ σύντομα δεν αποκλείεται να βρεθεί πίσω από τα κάγκελα κάποιας φυλακής! Κάτι που πλέον δεν είναι και τόσο απίθανο, ειδικά μετά τις χθεσινοβραδινές εξελίξεις που είχαν να κάνουν με την οριστική απομάκρυνσή του από τον χώρο του σπορ και αυτό ενώ προηγουμένως ο ίδιος ο Μόντι είχε δηλώσει μέσω του Twitter: «Ο κόσμος ζητάει την παραίτησή μου, αλλά αυτό σας διαβεβαιώνω πως δεν πρόκειται να συμβεί»!

Αιτία στάθηκε το μεγάλο σκάνδαλο δωροδοκιών που έχει ξεσπάσει εσχάτως στη χώρα και δη στο πρωτάθλημα κρίκετ που διοργανώνεται εκεί, με αποτέλεσμα να παραιτηθεί κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης. Ενα σκάνδαλο στο οποίο φέρονται όμως να εμπλέκονται, εκτός του ίδιου του Λαλίτ Μόντι, κορυφαίοι πολιτικοί της Ινδίας, καθώς και κάποιοι σταρ του Μπόλιγουντ - χωρίς βέβαια να έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα ονόματά τους.

Γόνος πλούσιας οικογένειας της Ινδίας, ο Μόντι θεωρείται σήμερα ο άνθρωπος που μετέτρεψε το κρίκετ σε επιχειρηματικό πεδίο δράσης, καθώς με τις απαραίτητες κινήσεις που έκανε εισήγαγε καινοτομίες που ανέβασαν το επίπεδο του αθλήματος στη χώρα. Οπως, για παράδειγμα, οι εντυπωσιακές χορεύτριες που έδιναν το δικό τους σόου κατά τη διάρκεια των αγώνων, αλλά και η εισροή Πακιστανών παικτών στο πρωτάθλημα. Μια κίνηση βέβαια που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των φανατικών εθνικιστών οπαδών του κρίκετ, που δεν μπορούσαν να χωνέψουν το γεγονός πως Πακιστανοί παίκτες θα... μόλυναν τη λίγκα της χώρας.

Οπως και να ’χει πάντως, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης εκτιμούν ότι το σκάνδαλο που ξέσπασε στη χώρα αναμένεται το επόμενο διάστημα να προκαλέσει έντονο σοκ σε μία από τις πιο κερδοφόρες βιομηχανίες της χώρας, όπως είναι αυτή του κρίκετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...