Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Πρόστιμο σε επίσκοπο αρνητή του Ολοκαυτώματος επιδικάζει γερμανικό δικαστήριο

Τον υπερσυντηρητικό Βρετανό καθολικό επίσκοπο Ρίτσαρντ Ουίλιαμσον καταδίκασε γερμανικό δικαστήριο για άρνηση του Ολοκαυτώματος (παράνομη στη Γερμανία), επιβάλλοντάς του την Παρασκευή πρόστιμο 10.000 ευρώ.Δικαστήριο του Ρέγκενσμπουργκ στη Βαυαρία έκρινε ένοχο για υποκίνηση μίσους τον Ουίλιαμσον, επειδή ανέφερε σε συνέντευξή του στη σουηδική τηλεόραση ότι δεν πίστευε πως Εβραίοι εξοντώθηκαν σε θαλάμους αερίου κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η εκπομπή μεταδόθηκε τελικά και στη Γερμανία.
Μόλις πέρυσι, η Καθολική Εκκλησία ήρε τη διακοπή κοινωνίας που του είχε επιβληθεί πριν από χρόνια. Το τάγμα του επισκόπου (Πίος ο Ι') του είχε απαγορεύσει να παραστεί στη διαδικασία της Παρασκευής και να κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ. Ο συνήγορός του αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο έφεσης.
Όπως αναφέρει ο συνήγορός του, ο Ουίλιαμσον είχε ζητήσει ρητά από τους δημοσιογράφους που του πήραν τη συνέντευξη να μη μεταδοθεί η συνέντευξη στη Γερμανία, γνωρίζοντας την αυστηρότητα του γερμανικού κράτους στην άρνηση του Ολοκαυτώματος.
Το δικαστήριο έλαβε υπ'όψιν την αδυναμία του επισκόπου να ελέγξει τη μετάδοση, και για αυτό του επιδίκασε 10.000 ευρώ (από τις αρχικές 12.000 ευρώ που του είχαν επιβληθεί). Οι δημοσιογράφοι κλήθηκαν, αλλά αρνήθηκαν να παραστούν στη δίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...