Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

«Θαύμα» στην Κίνα: 115 παγιδευμένοι ανθρακωρύχοι διασώζονται


Ζωντανοί ανασύρθηκαν τουλάχιστον 114 ανθρακωρύχοι οι οποίοι παρέμειναν παγιδευμένοι μέσα σε πλημμυρισμένο ορυχείο στην βόρεια Κίνα για πάνω από μία εβδομάδα. Για θαύμα μιλούν οι Αρχές. Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες.

Στο ορυχείο εργάζονταν συνολικά 153 άτομα.

«Πρόκειται για θαύμα στην ιστορία των διασώσεων στα ορυχεία της Κίνας», δήλωσε ο Λούο Λιν, επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας για την ασφάλεια στην εργασία.

Οι διασώστες συνεχίζουν τις έρευνες για άλλους 39 παγιδευμένους ανθρακωρύχους, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Ο επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος στο Σανζί Ζιάνγκ Μπαοσούν φέρεται να δήλωσε ότι οι περισσότεροι από τους επιζήσαντες βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση.

Δύο ημέρες νωρίτερα είχαν ακουστεί ήχοι από το πλημμυρισμένο ορυχείο, δίνοντας το πρώτο σημάδι ζωής στους διασώστες.
Τα άτομα που έχουν ήδη ανασυρθεί ζωντανά μεταφέρονται σε κοντινά νοσοκομεία, όπου του παρέσχονται οι πρώτες βοήθειες.
Δεκατρείς διασώστες, μεταξύ των οποίων και 6 δύτες, εισήλθαν το Μ.Σάββατο, μέσα στο ο πλημμυρισμένο φρέαρ του ορυχείου όπου δεκάδες εργάτες έχουν περάσει έξι ημέρες προσπαθώντας να αντλήσουν τα νερά.
Αρκετές δεκάδες ανθρακωρύχοι εργάζονταν σε πλατφόρμες πάνω από το επίπεδο των νερών τη στιγμή που σημειώθηκε το ατύχημα, οπότε είχαν και πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης, μετέδωσε η τηλεόραση.
Σε τηλεγράφημα που έστειλε ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Ζιανγκ Ντεγιάνγκ ζητά από τους διασώστες «να τρέξουν ενάντια στο χρόνο και να απεγκλωβίσουν το σύνολο των παγιδευμένων εργατών, δουλεύοντας ακατάπαυστα».
Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...