Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Αναγνώρισε την κόρη του ως μία εκ των καμικάζι στη Μόσχα

Μια νεαρή καθηγήτρια πληροφορικής από το Νταγκεστάν αναγνωρίστηκε από τους γονείς της, χάρη σε μια φωτογραφία, ως η δεύτερη καμικάζι των βομβιστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν στο μετρό της Μόσχας στις 29 Μαρτίου, υποστηρίζει ρωσική εφημερίδα.

«Η γυναίκα μου και εγώ αναγνωρίσαμε αμέσως την κόρη μας, Μαριάμ», δήλωσε ο πατέρας της, Ρασούλ Μαγκομέντοφ.

Ο Μαγκομέντοφ μίλησε με δημοσιογράφο της εφημερίδας αφότου φίλοι του, του είχαν στείλει στο κινητό τηλέφωνό του φωτογραφία της 28χρονης κόρης του, η οποία δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα.

Την Παρασκευή οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι μια 18χρονη από το Νταγκεστάν, η Τζανέτ Αμπντουραχμάνοβα, ήταν εκείνη που πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο σταθμό Παρκ Κουλτούρι του μετρό. Οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση της δεύτερης γυναίκας-καμικάζι ενώ τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ενδέχεται να κατάγεται από την Τσετσενία.

Ο Μαγκομέντοφ ωστόσο είπε ότι η σύζυγός του είδε για τελευταία φορά την κόρη τους στις 28 Μαρτίου - την παραμονή των επιθέσεων - όταν την συνόδευσε σε μια αγορά της Μαχατσκάλα. Η Μαριάμ είπε στη μητέρα της ότι επρόκειτο να επισκεφθεί μια φίλη της και αργότερα θα επέστρεφε στο σπίτι. Έκτοτε δεν είχαν κανένα νέο της. Στη φωτογραφία η γυναίκα φοράει το ίδιο κόκκινο μαντίλι που φορούσε όταν την είδε η μητέρα της για τελευταία φορά.

Η Μαριάμ ζούσε με τους γονείς της στο χωριό Μπαλαχάνι και δίδασκε πληροφορική σε σχολείο του Νταγκεστάν. Ο πατέρας υποστήριξε ότι δεν είχε εκφράσει ποτέ εξτρεμιστικές απόψεις, ούτε είχε παρατηρήσει ο ίδιος να συμπεριφέρεται παράξενα η κόρη του.

The latest explosion followed the Moscow metro terrorist attack that killed 40 people and twin blasts in the Dagestani town of Kizlyar, which killed 12 ...
Another blast in Russia's Daghestan‎ - Hindu Business Line
Bomb blast derails Russian train‎ - Aljazeera.net
Russia rail bombs seen linked to Moscow attacks‎ - Washington Post
Sydney Morning Herald - Reuters
και τα 1747 νέα άρθρα »
Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...