Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Αγοράκι 2 ετών βγήκε ζωντανό ύστερα από 17 λεπτά κάτω από το νερό

Ήταν 24 Φεβρουαρίου όταν η Λόρα Άνταμς, από το Οχάιο των Ην.Πολιτειών, πέρασε με το αυτοκίνητό της από τον παιδικό σταθμό για να πάρει τα παιδιά της, τα δίδυμα Τρόι και Λέξι. Επιστρέφοντας στο σπίτι αποκοιμήθηκε ενώ οδηγούσε και έχασε τον έλεγχο του οχήματος.

Όταν άνοιξε τα μάτια της, είδε ότι είχε βγει από την πορεία της και προσπάθησε να διορθώσει, κατέληξε όμως να πέσει με το αυτοκίνητό της στα παγωμένα νερά ενός μικρού ποταμού. «Βρέθηκα κάτω από το νερό, πνιγόμουν και θυμάμαι ότι σκεφτόμουν πως θα πεθάνω», θυμάται σήμερα.

Δεν φορούσε ζώνη και κατάφερε να βγει σχετικά εύκολα από το παράθυρο. Προσπάθησε να βγάλει και τα δίδυμα αλλά δεν τα κατάφερε. Σε κατάσταση σοκ κολύμπησε και βγήκε στο δρόμο. Ένας οδηγός την είδε και σταμάτησε, όταν του εξήγησε μάλιστα τι είχε συμβεί, την ακολούθησε γρήγορα στο ποτάμι. Μαζί απελευθέρωσαν τη Λέξι και την έβγαλαν έξω αλλά δεν μπορούσαν να βγάλουν τον Τρόι.

«Στην αρχή η μικρή δεν ανταποκρινόταν όμως μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο είχε αρχίσει να αναπνέει», λέει η μητέρα. Για τον Τρόι τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Τα μέλη των σωστικών συνεργείων έκοψαν με ειδικά εργαλεία το αυτοκίνητο για να τον βγάλουν και τελικά τον απελευθέρωσαν περίπου 17 λεπτά μετά την πτώση του οχήματος στο νερό.

Το σώμα του ήταν κρύο. «Κάλεσα την οικογένειά μου και το μόνο που μπορούσα να τους πω ήταν ότι ο Τρόι είναι νεκρός. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα τα κατάφερνε», προσθέτει η Λόρα. Οι γιατροί που τον ανέλαβαν επέλεξαν να κρατήσουν το σώμα του σε ψυχρό περιβάλλον το πρώτο 24ωρο. Αυτό πιστεύεται ότι βοήθησε στην κατάστασή του, που, μέρα με τη μέρα βελτιώνεται.

Αν και έχει ακόμη κάποια δυσκολία στην κατάποση, οι γιατροί πιστεύουν ότι μπορεί να αναρρώσει πλήρως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...