Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Τις βίαζαν επί χρόνια δεκάδες κάτοικοι της πόλης τους

ΤΟ ΔΡΑΜΑ επτά κοριτσιών τα οποία βίαζαν επί δύο χρόνια δεκάδες διακεκριμένοι κάτοικοι της νοτιοανατολικής επαρχίας Σιίρτ, αποκάλυψε χθες η εφημερίδα «Χουριέτ», συγκλονίζοντας ολόκληρη την Τουρκία. Μέχρι χθες είχαν συλληφθεί 17 άτομα, 25 τέθηκαν υπό κράτηση και 100 ανακρίνονται για το «μεγάλο μυστικό» του Σιίρτ. 
Το μεγάλο σκάνδαλο αποκαλύφθηκε όταν τα δύο από τα επτά κορίτσια αποφάσισαν να μιλήσουν. Η 14χρονη μαθήτρια του δημοτικού Η.Τ. και η 16χρονη αδελφή της Σ.Τ. κατήγγειλαν ότι δεκάδες άντρες τις βίαζαν επί δύο χρόνια. Στις 10 Απριλίου η υπόθεση παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη. Και ποιοι δεν ήταν ανάμεσα στους 100 άντρες 17 έως 70 χρόνων. Ο υποδιευθυντής του σχολείου, συμμαθητές των κοριτσιών, γνωστοί καταστηματάρχες της επαρχίας Σιίρτ, χατζήδες, ένας στρατιωτικός, ένας αστυνομικός... Πέρασαν δέκα μέρες από την ημέρα που άρχισαν οι συλλήψεις και δεν γράφτηκε ούτε μια γραμμή στην επαρχία Σιίρτ μέχρι που η «Χουριέτ» το αποκάλυψε. «Δεν με είδες και δεν μίλησες μαζί μου», έλεγαν όλοι στη δημοσιογράφο της εφημερίδας Γκιουλντέν Αϊντίν η οποία προσπαθούσε να βρει άκρη.
Μια σοκολάτα
Πρώτα είχαν βιάσει τη 16χρονη Σ.Τ. πριν από δύο χρόνια και εκείνη από φόβο δεν είπε τίποτα σε κανέναν. Το νέο διαδόθηκε από στόμα σε στόμα και οι βιαστές αυξήθηκαν. Η Σ.Τ. σε κανέναν δεν μπορούσε να αρνηθεί. Υστερα από κάθε βιασμό τής έδιναν τρεις με τέσσερις τουρκικές λίρες (1,5- 2 ευρώ) ή μια σοκολάτα ή καραμέλες. Οταν μεγάλωσε η αδελφή της, άρχισαν να έχουν και από αυτήν τις ίδιες απαιτήσεις. Η Η.Τ. δεν άντεξε την πίεση και μίλησε σε έναν από τους καθηγητές της ο οποίος αποκάλυψε τελικά την υπόθεση στην αστυνομία.
Οι ανακρίσεις άρχισαν και τότε αποκαλύφτηκε ότι ο αριθμός των κοριτσιών που είχαν την ίδια τύχη ήταν μεγαλύτερος. Εφτανε τα επτά κορίτσια και ήταν όλα είτε μαθήτριες είτε απόφοιτες του ίδιου σχολείου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...