Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Ιστορικό ντιμπέιτ στη Βρετανία

Μια νέα περίοδο στη βρετανική πολιτική σκηνή εγκαινιάζουν σήμερα οι Γκόρντον Μπράουν, Ντέιβιντ Κάμερον και Νικ Κλέγκ με το πρώτο ντιμπέιτ στην ιστορία της χώρας μεταξύ των υποψηφίων για την πρωθυπουργία.

Σε λιγότερο από ένα μήνα, στις 6 Μαίου, πραγματοποιούνται βουλευτικές εκλογές στην Βρετανία και εκατομμύρια ψηφοφόροι παραμένουν αναποφάσιστοι καθώς τίποτα, μέχρι στιγμής, δεν έχει σταθεί ικανό να κεντρίσει την φαντασία τους και να τους πείσει. Την ψήφο αυτών διεκδικούν απόψε στις 22.30 ώρα Ελλάδος οι τρεις πολιτικοί, μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ITV1.

Όταν ρωτήθηκε αν νιώθει αγωνία, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν, απάντησε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που δεν νιώθει μια αγωνία γι'αυτό που θα συμβεί, αφού πρόκειται για κάτι καινούριο, ταυτόχρονα όμως θα είναι μια ευκαιρία για να απευθυνθούμε στο λαό».

Οι αντίπαλοι του Μπράουν, ο ηγέτης των Συντηρητικών Ντέιβιντ Κάμερον και ο ηγέτης των Φιλελευθέρων, παραδέχτηκαν επίσης ότι νιώθουν νευρικότητα, λίγες ώρες πριν από το πρώτο από τα τρία ντιμπέιτ. Έχουν πάντως προετοιμαστεί σκληρά, κάνοντας πρόβες με συμβούλους τους, που υποδύονταν τους άλλους δύο ηγέτες.

Είναι η πρώτη φορά που Βρετανοί πολιτικοί συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν ντιμπέιτ, αμερικανικού τύπου, αν και η συζήτηση που θα διεξαχθεί θα υπόκειται σε ... 76 κανόνες. Ένας από αυτούς λέει ότι τα χειροκροτήματα επιτρέπονται μόνο στην αρχή και στο τέλος του ντιμπέιτ.

Τις ερωτήσεις τις έχει επιλέξει το κοινό. Το αποψινό ντιμπέιτ θα επικεντρωθεί σε θέματα εσωτερικής πολιτικής, και τα άλλα δύο που θα ακολουθήσουν, στην εξωτερική πολιτική και στην οικονομία.

Ο Κάμερον, ο οποίος προηγείται στις δημοσκοπήσεις, ελπίζει να δώσει τη «χαριστική βολή» απόψε στον Μπράουν, του οποίου οι Εργατικοί, μετρούν φέτος 13 χρόνια στην εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...