Κυριακή 4 Απριλίου 2010

Η 91χρονη συνήγορος των φτωχών

Τη Δευτέρα το πρωί πέρασε την είσοδο του Ανώτατου Δικαστηρίου στο Μπρούκλιν η Σίρλεϊ Άντελσον Σίγκελ. Ετών 91. Για να προσφέρει εθελοντικά τις δικηγορικές της υπηρεσίες σε μία νεαρή γυναίκα που της κατέσχεσαν το σπίτι επειδή αδυνατούσε να αποπληρώσει το στεγαστικό της.
Η κ. Σίγκελ είχε πάνω από είκοσι χρόνια να εξασκήσει το επάγγελμα. Η κρίση όμως την έπεισε πως έπρεπε να επιστρέψει στις δικαστικές αίθουσες. Η εμπειρία της σίγουρα θα αποδειχθεί χρήσιμη στην πελάτισσά της. Όχι μόνο η επαγγελματική (ανάμεσα στις πολλές θέσεις που κατείχε, υπήρξε και συνήγορος της Διεύθυνσης Στέγασης και Ανάπτυξης) αλλά και η προσωπική. Θυμάται ακόμη πως στα 13 της αναγκάστηκαν να φύγουν από το σπίτι γιατί ο πατέρας της δεν είχε να πληρώσει το ενοίκιο. Έζησε τη Μεγάλη Ύφεση και υπήρξε ενεργό μέλος μιας γενιάς ακτιβιστών που πάλεψαν για τα δικαιώματα στέγασης στις ΗΠΑ. Και το κυριότερο; Όπως φαίνεται δεν ξέχασε ποτέ όσα ενέπνευσαν το πρόγραμμα δημόσιας στέγασης του Νιου Ντιλ του προέδρου Ρούσβελτ.
Η γηραιά κυρία αποτελεί ένα ζωντανό μήνυμα αισιοδοξίας. Είναι πεπεισμένη πως η γενιά της πελάτισσάς της θα καταφέρει να βγει αλώβητη, αν όχι πιο δυνατή, από την παρούσ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...