Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Κίνα: Στις φλόγες ιστορικό θιβετιανό χωριό

Έρευνα για τα αίτια της φωτιάς που κατέστρεψε χθες το ιστορικό θιβετιανό χωριό Ντουκεζόνγκ, ηλικίας 1.300 ετών, στην περιοχή Σανγκι-Λα της επαρχίας Γιουνάν στη νοτιοδυτική Κίνα, διεξάγουν οι αρχές της χώρας.


Οι αρχές αποκλείουν μέχρι στιγμής την εκδοχή του εμπρησμού, ενώ παράλληλα προσπαθούν να αποτιμήσουν το μέγεθος της καταστροφής.


Η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου έλαβε γρήγορα διαστάσεις, τυλίγοντας στις φλόγες τους δρόμους του χωριού, που ήταν φτιαγμένοι κυρίως από παραδοσιακές θιβετιανές ξύλινες κατασκευές, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα.

Τουλάχιστον 2.000 πυροσβέστες, μέλη του στρατού, της αστυνομίας και εθελοντές μετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς.

Η καταστροφή διήρκησε τουλάχιστον εννέα ώρες, με πάνω από εκατό κατοικίες να γίνονται στάχτη και περισσότερους από 2.600 κατοίκους να εγκαταλείπουν τις εστίες τους. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Σύμφωνα με τη διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης Zhongguo Xinwen Wang, οι ζημιές και οι οικονομικές απώλειες ξεπερνούν τα 100 εκατ. γιουάν (12 εκατ. ευρώ).

Το χωριό, ηλικίας 1.300 ετών, με 700 σπίτια, σε έκταση 16 τετραγωνικών μέτρων, συγκαταλεγόταν στις παλαιότερες θιβετιανές τοποθεσίες με τις καλύτερα διατηρημένες ξύλινες παραδοσιακές κατοικίες και αρχιτεκτονική κληρονομιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...