Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Λιβύη: Δολοφονήθηκε ο υφυπουργός Βιομηχανίας

O υφυπουργός Βιομηχανίας της Λιβύης Χάσαν αλ-Ντρούι δολοφονήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη πόλη της Σύρτης, 500 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και νοσοκομειακές πηγές.


«Ο Χάσαν αλ-Ντρούι δολοφονήθηκε από αγνώστους ενώ πραγματοποιούσε επίσκεψη στη γενέτειρά του, τη Σύρτη. Δέχτηκε καταιγισμό πυρών ενώ βρισκόταν στο κέντρο της πόλης», ανέφερε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.


Πηγή του νοσοκομείου Ιμπν Σίνα της Σύρτης επιβεβαίωσε τον θάνατο του Ντρούι, δηλώνοντας ότι το θύμα έφερε πολλές σφαίρες σε διάφορα σημεία του σώματος.

Είναι η πρώτη δολοφονία μέλους της μεταβατικής κυβέρνησης μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι τον Οκτώβριο του 2011. Ο Ντρούι ήταν πρώην μέλος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, πολιτική πτέρυγα της εξέγερσης που ανέτρεψε το καθεστώς της Τρίπολης. Είχε διοριστεί υφυπουργός Βιομηχανίας από τον πρώτο αρχηγό της μεταβατικής κυβέρνησης Αμπντελραχίμ αλ-Κιμπ και διατηρήθηκε στη θέση αυτή από τον νυν πρωθυπουργό Αλί Ζεϊντάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...