Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Μόρσι προς δικαστές: «Είμαι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, εσείς ποιοι είστε;»

Ο ανατραπείς ισλαμιστής πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι χρησιμοποίησε τη θέση του ως κατηγορουμένου στη δίκη για την απόδρασή του από τη φυλακή το 2011 για να επιτεθεί στο δικαστήριο και στο νέο καθεστώς της Αιγύπτου την Τρίτη.


Ο κ. Μόρσι, λίγη ώρα μετά τη μεταγωγή του στο χώρο του δικαστηρίου, άρχισε να φωνάζει: «Είμαι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, πώς γίνεται να κρατούμαι σε ένα σκουπιδότοπο επί εβδομάδες;».


Ο πρώτος ελεύθερα εκλεγμένος πρόεδρος της αραβικής χώρας ανατράπηκε από τις ένοπλες δυνάμεις τον Ιούλιο του 2013, μετά από μαζικές διαδηλώσεις εναντίον του.

Αντιμετωπίζει πλέον τέσσερις δίκες για κακουργηματικές πράξεις και σειρά κατηγοριών.

Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου και οι συγκατηγορούμενοί του εμφανίζονται πίσω από γυαλί με μόνωση ήχου κατά τη διάρκεια της δίκης.

Έχει δικαίωμα να απευθυνθεί στο δικαστήριο μόνο εφ’ όσον σηκώσει το χέρι του και το ζητήσει.

Οι κατηγορούμενοι άρχισαν να φωνάζουν, σε άλλη φάση της δίκης «Κάτω το στρατιωτικό καθεστώς» και το δικαστήριο έκλεισε τα μικρόφωνά τους.

Στη συνέχεια, ο κ. Μόρσι άρχισε να φωνάζει εκ νέου ότι είναι ο νόμιμος πρόεδρος της Δημοκρατίας και να ερωτά επιτακτικά τους δικαστές: «Ποιοι είστε εσείς, ποιοι είστε;».

Πολλοί εκ των κατηγορουμένων σχημάτιζαν επίσης με τα δάχτυλά τους το σήμα Rabaa, σε μια αναφορά στην εκκαθάριση από το στρατό του στρατοπέδου διαμαρτυρίας των υποστηρικτών του κ. Μόρσι τον Αύγουστο, η οποία είχε οδηγήσει σε εκατοντάδες δολοφονίες διαδηλωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...