Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Δάσκαλος πολεμικών τεχνών ομολόγησε ότι έστειλε τις επιστολές με ρικίνη στον Ομπάμα

O Κεν Κόλαν, δικηγόρος του Τζέιμς Εβερετ Ντάτσκε, εισέρχεται στο δικαστικό μέγαρο του Οξφορντ στην Πολιτεία Μισισίπι, όπου την Παρασκευή ο πελάτης του ομολόγησε την αποστολή δηλητηριασμένων επιστολών στον Ομπάμα

Ενας 41χρονος Αμερικανός ομολόγησε την ενοχή του ενώπιον δικαστηρίου της Πολιτείας του Μισισίπι, στην υπόθεση των δηλητηριασμένων με ρικίνη επιστολών που είχαν σταλεί την άνοιξη στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και σε μια δικαστή, ανακοίνωσε την Παρασκευή το βράδυ το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.


Ο 41 ετών Τζέιμς Εβερετ Ντάτσκε, καθηγητής πολεμικών τεχνών, ομολόγησε την ενοχή του για την παραγωγή του βιολογικού παράγοντα ρικίνη, την κατοχή του και την αποστολή του μέσα σε απειλητικές επιστολές κυρίως προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.


Ομολογώντας την ενοχή του, ο δράστης δέχτηκε να εκτίσει 25ετή ποινή κάθειρξης. Η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του θα ανακοινωθεί σε δύο μήνες από την ομοσπονδιακή δικαστή Σάριον Εϊκοκ.

Ο άνδρας παραδέχτηκε ότι χρησιμοποίησε το Ιντερνετ για να μάθει πώς να παράγει και να χρησιμοποιεί ρικίνη, το πιο ισχυρό δηλητήριο από φυτικά προϊόντα. Είχε αγοράσει σπόρους ρικίνης μέσω eBay και Paypal, καθώς και γάντια από λάτεξ και μάσκες. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, να παράγει "ρικίνη ως όπλο" και να δηλητηριάσει επιστολές που είχε στείλει τον Απρίλιο του 2013 ταχυδρομικώς.

Τρεις επιστολές που περιείχαν ρικίνη είχαν σταλεί στον πρόεδρο Ομπάμα, στον ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Ρότζερ Ουίκερ του Μισισίπι και στη δικαστή Σάντι Χόλαντ της ίδιας πολιτείας. Οι επιστολές εντοπίστηκαν πριν φθάσουν στους παραλήπτες τους.

Η αποκάλυψη των επιστολών αυτών λίγο μετά τη διπλή επίθεση στο περιθώριο του μαραθωνίου της Βοστώνης, είχε προκαλέσει έντονη ανησυχία στις ΗΠΑ.

Οι αρχές συνέλαβαν γρήγορα έναν πρώτο ύποπτο, σε βάρος του οποίος δεν διαπιστώθηκαν επιβαρυντικά στοιχεία και τελικά αφέθηκε ελεύθερος.

Τα στοιχεία από την εξέταση αυτού του πρώτου υπόπτου οδήγησαν την αστυνομία στον Ντάτσκε, ο οποίος είχε συλληφθεί παλαιότερα για την εμπλοκή του σε υπόθεση παιδεραστίας. Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψή του στα τέλη Απριλίου στο σπίτι του, στο Τούπελο στο Μισισίπι. Ίχνη ρικίνης είχαν βρεθεί στην αίθουσα που διατηρούσε για να εξασκείται στις πολεμικές τέχνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...