Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Αίγυπτος: Στους τέσσερις οι νεκροί από επεισόδια ισλαμιστών με την αστυνομία

Δύο από τα θύματα έχασαν τη ζωή τους από πυροβολισμούς – Σήμερα η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος για το νέο Σύνταγμα

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εχθές, Παρασκευή, έπειτα από συγκρούσεις που σημειώθηκαν στην πόλη Φαγιούμ του Καίρου, ανάμεσα σε υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και την αστυνομία.


Οι διαδηλώσεις ξέσπασαν μία ημέρα πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος που διεξήχθη την περασμένη Τρίτη, σχετικά με την έγκριση του νέου Συντάγματος.

Δύο άνδρες έπεσαν νεκροί από πυροβολισμούς, ενώ αδιευκρίνιστες παραμένουν οι συνθήκες θανάτου των υπόλοιπων θυμάτων.

Υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας συγκρούστηκαν και με τις δυνάμεις ασφαλείας στην πόλη του Σουέζ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο MENA, καθώς και στην Ισμαηλία και σε μια σειρά από συνοικίες στην πρωτεύουσα Κάιρο.

Στο κεντρικό Σινά, ένοπλοι προκάλεσαν έκρηξη αγωγού φυσικού αερίου ο οποίος εφοδιάζει με ενέργεια βιομηχανική ζώνη. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αλλά από την έκρηξη σημειώθηκε διακοπή του εφοδιασμού με φυσικό αέριο σε ορισμένα εργοστάσια της περιοχής.

Την ίδια ώρα, ο μεταβατικός πρωθυπουργός, Χασέμ ελ- Μπεμπλαουί, καταδίκασε την επίθεση και υποσχέθηκε να τιμωρήσει τους υπευθύνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...