Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Μωρό εκτός γάμου βάφτισε ο Πάπας

Το μυστήριο τελέστηκε στην Καπέλα Σιστίνα


Ο Πάπας βάφτισε το πρωί της Κυριακής ένα μωρό που ένα ζευγάρι είχε αποκτήσει εκτός γάμου κατά τη διάρκεια τελετής στην Καπέλα Σιστίνα, στη Ρώμη.

Οι γονείς, που θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους και το βρέφος, έλαβαν μέρος στο «παραδοσιακό βάπτισμα του Κυρίου» με ακόμα 31 ανρθώπους, στη μνήμη του Αγίου Ιωάννη που βάφτισε τον Ιησού.


Ο Πάπας έχει μιλήσει κατά το παρελθόν και είχε εκφράσει την θετική του στάση, αλλά και την προτροπή του στους καθολικούς ιερείς από τους οποίους είχε ζητήσει να βαπτίζουν τα παιδιά των άγαμων γυναικών, χαρακτηρίζοντας όσους αρνούνται «υποκριτές».
 
Σύμφωνα με το Vatican Network, ο Πάπας είπε: «Εσείς οι γονείς που έχετε ένα αγόρι ή ένα κορίτσι και θέλετε να το βαφτίσετε, αλλά σε λίγα χρόνια θα μπορούσαν να είναι εκείνοι, αυτοί που θα έχουν ένα μωρό για να βαφτίσουν ή ένα εγγόνι... Και έτσι συνεχίζεται η πίστη. Τι σημαίνει αυτό; Θα σας πω απλά αυτό: είστε εκείνοι που μεταδίδετε την πίστη, οι πομποί, έχετε καθήκον να περάσετε  την πίστη σε αυτά τα παιδιά. Είναι η πιο όμορφη κληρονομιά που μπορείτε να τους αφήσετε: η πίστη».

Μιλώντας με τον γνωστό του πράο τρόπο τρόπο - που έχει γίνει το σήμα κατατεθέν του -, ο Πάπας Φραγκίσκος «έσπασε» την παράδοση της των μεγάλων και επίσημων ομιλιών και αντ' αυτού διάβασε ένα σύντομο κείμενο που είχε γράψει ο ίδιος.

Η βάφτιση έγινε κάτω από την περίφημη τοιχογραφία του Μιχαήλ Άγγελου, στην ίδια αίθουσα στην οποία ο Πάπας εξελέγη στις 13 Μαρτίου ως ο πρώτος μη Ευρωπαίος Πάπας τα τελευταία 1600 χρόνια.

Τον Σεπτέμβριο, ο ποντίφικας τηλεφώνησε σε μία ιταλιδα για να της πει ότι θα βαπτίσει ο ίδιος το παιδί της, όταν εκείνη έμεινε έγκυος από έναν άντρα που ήταν ήδη παντρεμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...