Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Τα σκάνδαλα αποτελούν «ντροπή για την Εκκλησία», σύμφωνα με τον Πάπα

Λάβρος εναντίον των «πολυάριθμων σκανδάλων» ήταν σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος, χαρακτηρίζοντάς τα «ντροπή» ενώ υπογράμμισε ότι εξαιτίας αυτών των σκανδάλων η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία έχει μετατραπεί σε «περίγελο», την ώρα που στη Γενεύη μία επιτροπή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών εξετάζει τους χειρισμούς του Βατικανού σε ό,τι αφορά σεξουαλικά εγκλήματα με θύματα παιδιά.


«Νιώθετε (καθόλου) ντροπή; Τόσα σκάνδαλα που δεν θέλω να αναφέρω ένα προς ένα, αλλά τα οποία όλος ο κόσμος γνωρίζει!» αναφώνησε ο Πάπας Φραγκίσκος στο κήρυγμά του κατά την πρωινή λειτουργία στην κατοικία της Αγίας Μάρθας, κάνοντας μια ξεκάθαρη νύξη για τα εγκλήματα παιδεραστίας, αλλά επίσης και διαφθοράς, τα οποία έχουν διαπράξει καθολικοί ιερείς και στις πέντε ηπείρους.


«Αυτά τα σκάνδαλα, ορισμένα από αυτά, μας έχουν αναγκάσει να καταβάλουμε τόσα χρήματα: Και καλώς, οφείλαμε να το κάνουμε», είπε ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας αναφερόμενος στις αποζημιώσεις που δόθηκαν σε θύματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από κάποιους επισκόπους, κυρίως Αμερικανούς.

Αυτά τα σκάνδαλα αποτελούν «τη ντροπή της Εκκλησίας. Αλλά εμείς ντρεπόμαστε για αυτές τις ήττες αυτές των ιερέων, των επισκόπων, των λαϊκών;» προσθέτοντας ότι αυτά τα πρόσωπα «δεν έχουν κανένα δεσμό με τον Θεό».

Έχουν μόνο μία «θέση στην Εκκλησία, μία θέση στην ιεραρχία. Σε αυτά τα σκάνδαλα, σε αυτούς τους άνδρες και σε αυτές τις γυναίκες, ο λόγος του Θεού σπάνια απαντάται», δήλωσε με αποδοκιμασία.

Ο Πάπας αναφέρθηκε επίσης στην «περιφρόνηση των γειτόνων, για κοροϊδία, για περίγελο εκ μέρους του περιβάλλοντος» (των δραστών) και για μια Εκκλησία «που έχει καταντήσει μύθευμα των ανθρώπων» οι οποίοι «κουνάνε αποδοκιμαστικά το κεφάλι όταν εμείς περνάμε από δίπλα τους» υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...