Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Φωτογραφίες-σοκ αποκαλύπτουν μεγάλης έκτασης βασανιστήρια από το καθεστώς Ασαντ

Μία από τις εικόνες που περιέχονται στην έκθεση, που δείχνει σημάδια βασανιστηρίων γύρω ​​από το λαιμό ενός κρατουμένου

Τη Δευτέρα, η Guardian και το CNN δημοσιοποίησαν μια έκθεση στην οποία τρεις πρώην διεθνείς εισαγγελείς κατηγορούν τη Συρία για σφαγές μεγάλης κλίμακας και βασανιστήρια.


Η έκθεση, την οποία είχε παραγγείλει το Κατάρ, χώρα που υποστηρίζει τους σύρους αντάρτες, έχει αναρτηθεί στους ιστότοπους της βρετανικής εφημερίδας και του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου και βασίζεται στη μαρτυρία και σε φωτογραφίες που προμήθευσε ένας λιποτάκτης ανωνύμως για λόγους ασφαλείας. 


Ο πληροφοριοδότης, ένας φωτογράφος που δηλώνει ότι λιποτάκτησε από τη συριακή στρατιωτική αστυνομία, παρέδωσε περίπου 55.000 ψηφιακές φωτογραφίες 11.000 νεκρών κρατουμένων στους ιατροδικαστικούς εμπειρογνώμονες, οι οποίοι έχουν πάρει εντολή από το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί το Κατάρ.

Ο πληροφοριοδότης υποστηρίζει πως η άνθρωποι αυτοί έχασαν τη ζωή τους ενώ ήταν κρατούμενοι και μεταφέρθηκαν σ' ένα στρατιωτικό νοσοκομείο για να φωτογραφιστούν.

Ορισμένοι απ' αυτούς δεν έχουν πια μάτια και άλλοι φέρουν σημάδια στραγγαλισμού ή ηλεκτροσόκ, σύμφωνα με την 31σέλιδη έκθεση.

Η έκθεση συντάχθηκε από τον Ντέσμοντ ντα Σίλβα, πρώην επικεφαλής των εισαγγελέων του ειδικού δικαστηρίου για τη Σιέρα Λεόνε, τον Τζέφρι Νάις, πρώην επικεφαλής των εισαγγελέων στη δίκη του πρώην προέδρου της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και τον Ντέιβιντ Κρέιν, ο οποίος απήγγειλε τις κατηγορίες εναντίον του προέδρου της Λιβερίας Τσαρλς Τέιλορ.

Οι συντάκτες της έκθεσης θεώρησαν το μάρτυρα και τις αποδείξεις του αξιόπιστους αφού τους υπέβαλαν σε «αυστηρή εξέταση» και έθεσαν το αποτέλεσμα της εργασίας τους στη διάθεση του ΟΗΕ, των κυβερνήσεων και των οργανώσεων υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...