Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Νέες κατηγορίες για Μόρσι

Ο ανατραπείς Αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι θα δικαστεί με κατηγορίες για εξύβριση των δικαστών, δήλωσε σήμερα δικαστική πηγή, σε μια ένδειξη ότι οι αιγυπτιακές αρχές δεν έχουν την πρόθεση να χαλαρώσουν την καταστολή των Αδελφών Μουσουλμάνων, στους οποίους ανήκει ο Μόρσι.


Πρόκειται για την τέταρτη δίκη που αντιμετωπίζει ο Μόρσι από τον Ιούλιο που ανατράπηκε από το στρατό έπειτα από μαζικές διαδηλώσεις κατά της διακυβέρνησής του.


Σε βάρος του Μόρσι και 25 άλλων απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εξύβριση του δικαστικού σώματος, δήλωσε η πηγή.

Οι αιγυπτιακές αρχές αυξάνουν την πίεση επί των Αδελφών Μουσουλμάνων, τους οποίους έχουν χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση. Έχουν συλλάβει χιλιάδες ηγέτες τους με κατηγορίες για βίαια επεισόδια.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, οι οποίοι ήταν κάποτε το καλύτερα οργανωμένο πολιτικό και θρησκευτικό κίνημα της Αιγύπτου και είχαν κερδίσει πέντε διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με τη βία και κατηγορούν το στρατό ότι έκανε πραξικόπημα.

Ο πρώην πρόεδρος πρόκειται να εμφανισθεί ενώπιον δικαστηρίου στις 28 Ιανουαρίου, κατηγορούμενος για μια μαζική απόδραση κρατουμένων από φυλακή το 2011. Αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες σε σχέση με το φόνο διαδηλωτών και για συνεργασία με την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς και με την Χεζμπολάχ για την εξύφανση μιας τρομοκρατικής συνωμοσίας εναντίον της Αιγύπτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...