Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Δεύτερο «χτύπημα» στο Βόλγκογκραντ της Ρωσίας με 10 νεκρούς

Μία ακόμη έκρηξη συγκλονίζει το Βόλγκογκραντ της Ρωσίας μία ημέρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης που κόστισε τη ζωή σε 16 ανθρώπους.


Ισχυρή έκρηξη σε τρόλεϊ προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 10 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 23.


Εικόνες που μεταδίδονται από την κρατική τηλεόραση δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής που προκλήθηκε, καθώς το ένα μέρος του τρόλεϊ έχει μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδερικών. Η οροφή έχει αποσπαστεί από το όχημα, ενώ πτώματα και συντρίμμια είναι σκορπισμένα στον δρόμο.

Οι αρμόδιοι που διεξάγουν τις έρευνες εκτιμούν πως και το νέο συμβάν πρόκειται για «τρομοκρατική ενέργεια».

Στις ρωσικές αρχές έχει σημάνει συναγερμός μετά και το δεύτερο αυτό χτύπημα μέσα σε δύο ημέρες, καθώς ενισχύονται οι φόβοι για την ασφάλεια των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που διόργανώνει η Ρωσία στο Σότσι τον Φεβρουάριο.

Υπενθυμίζεται ότι η χθεσινή επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό έγινε από γυναίκα καμικάζι που ανατινάχθηκε μπροστά στους ανιχνευτές μετάλλων. Η ισχύς του εκρηκτικού μηχανισμού ήταν ισοδύναμη με την ισχύ δέκα κιλών TNT.

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός και τραυματίστηκαν πάνω από 30, ανάμεσά τους και ένα παιδί εννέα ετών.

Αμέσως μετά ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε όλους τους κύριους σιδηροδρομικούς σταθμούς και στα αεροδρόμια της χώρας, ωστόσο η δεύτερη έκρηξη ήλθε τελικά πριν προλάβει να περάσει ένα 24ωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...