Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Μια αστυνομικός και μια έγκυος δασκάλα βρέθηκαν κρεμασμένες σε επαρχία του Αφγανιστάν

Μια αστυνομικός και μια δασκάλα που ήταν μάλιστα έγκυος κρεμάστηκαν στην επαρχία Ουρουζγκάν του νότιου Αφγανιστάν, σε απόσταση μόλις μερικών χιλιομέτρων από τη στρατιωτική βάση της Τιρίν Κοτ.


Η βάση αυτή, στις 11 Δεκεμβρίου παραδόθηκε και τυπικά στις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας από τις ένοπλες δυνάμεις Αυστραλίας και ΗΠΑ, που την είχαν υπό τον έλεγχό τους από το 2005.


Οι δύο γυναίκες, η αστυνομικίνα Φερόζα, μητέρα δύο παιδιών, και η δασκάλα Μαλάλαϊ –όπως πολλοί στο Αφγανιστάν, χρησιμοποιούσαν μόνο ένα όνομα– είχαν απαχθεί στην ιδιαίτερα συντηρητική επαρχία Ουρουζγκάν, δήλωσε ο Αμπντουλά Χεμάτ, ένας εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας.

«Η νεκροψία έδειξε ότι και οι δυο τους απαγχονίστηκαν», σημείωσε.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Αστυνομίας της επαρχίας, Ματιουλάχ Χαν, δήλωσε πως πιστεύει ότι οι δύο δολοφονίες οφείλονται σε ενδοοικογενειακές διενέξεις.

Πάντως, οι αλλεπάλληλες και συχνά θανατηφόρες επιθέσεις εναντίον γυναικών οι οποίες εργάζονται σε θεσμούς του αφγανικού κράτους τροφοδοτούν τους φόβους ότι τα δικαιώματα των γυναικών, που προώθησαν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο Αφγανιστάν, απειλούνται, ενώ μειώνεται ο χρόνος που μένει πριν από την αποχώρηση των μάχιμων δυνάμεων του NATO το 2014.

Πολλές αστυνομικίνες έχουν δολοφονηθεί σε επιθέσεις στις νότιες επαρχίες του Αφγανιστάν τους τελευταίους μήνες.

Οι Ταλιμπάν είναι γνωστό ότι στοχοποιούν τις γυναίκες οι οποίες εργάζονται για την υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ αφγανική κυβέρνηση, αν και ορισμένες από τις επιθέσεις αυτές έχουν συνδεθεί με οικογενειακές αντιδικίες και την οργή ανδρών διότι γυναίκες συγγενείς τους βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνες και εργάζονται, κόντρα στην παράδοση των φανατικών ισλαμιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...