Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Μεξικανός βουλευτής έκανε. . . στριπτίζ μέσα στην αίθουσα του Κογκρέσου

Ένας Μεξικανός βουλευτής έκανε. . . στριπτίζ μέσα στην αίθουσα του Κογκρέσου κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση του ενεργειακού τομέα με στόχο να καταγγείλει τη «λεηλασία» στην οποία θεωρεί ότι οδηγούν οι προτεινόμενες αλλαγές.


Ο Αντόνιο Γκαρσία Κονέχο, του αντιπολιτευόμενου Κόμματος Δημοκρατικής Επανάστασης (PRD) έβγαλε όλα του τα ρούχα και έμεινε μόνο με ένα μαύρο σλιπάκι, ενώ ταυτόχρονα μιλούσε στους συναδέλφους του.

"Μόνο αυτό μου απέμεινε και δεν θα καταφέρετε να το πάρετε», είπε όταν τελείωσε με το γδύσιμο. «Είναι ντροπή! Δεν ντρέπομαι που γδύνομαι, αλλά για αυτό που κάνετε, που είναι ατιμία. Το Μεξικό πληρώνει τις υψηλότερες τιμές στον κόσμο για την ενέργεια. Πρακτικά, χαρίζετε ό,τι έχουμε. Αυτό είναι ντροπή!», τόνισε.

Η συζήτηση αφορούσε το σχέδιο του Μεξικανού προέδρου Ενρίκε Πένια Νιέτο να απελευθερώσει τον τομέα της ενέργειας ώστε να επενδύσουν στη χώρα και ιδιωτικές εταιρείες με απώτερο σκοπό τον εκσυγχρονισμό του. Η προβληματική και αναποτελεσματική πετρελαϊκή εταιρεία Petroleos de Mexico (Pemex), η μεγαλύτερη πηγή ξένου συναλλάγματος για τη χώρα, θεωρείται το σύμβολο της εθνικής ανεξαρτησίας και της δύναμης της χώρας.

Η συζήτηση στο Κογκρέσο –που ήταν το τελευταίο στάδιο για την αλλαγή της νομοθεσίας– έγινε σε πολύ υψηλούς τόνους και δεν έλειψαν ακόμη και τα μικροεπεισόδια. Η βουλευτίνα Λάντι Μπερσούσα του κυβερνώντος Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος (PRI) χτύπησε στο μάτι στη διάρκεια μιας αψιμαχίας με την Κάρεν Κιρόγκα του PRD. «Με χτύπησε με γροθιές, με χαστούκισε και με γρατζούνισε με τα νύχια της. Τραυματίστηκα στον κερατοειδή και θα χρειαστούν 15 ημέρες για να θεραπευτώ», είπε.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε τελικά με ψήφους 353 υπέρ έναντι 134 κατά, μετά από μια 20ωρη συζήτηση πίσω από τις κλειδαμπαρωμένες πόρτες του Κογκρέσου, οι οποίες ήταν επίσης φραγμένες με καρέκλες ώστε να εμποδιστούν οι διαδηλωτές να μπουν στο κτίριο.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...