Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Διεκόπη η λειτουργία του μοναδικού ηλεκτρικού σταθμού στη Λωρίδα της Γάζας

«Ο σταθμός διέκοψε τη λειτουργία του εξαιτίας της έλλειψης καυσίμων που προκλήθηκε από το κλείσιμο του συνοριακού περάσματος του Κερέμ Σαλόμ», μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο

Ο μοναδικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που λειτουργούσε στην Λωρίδα της Γάζας σταμάτησε σήμερα την λειτουργία του λόγω έλλειψης καυσίμων τα οποία προέρχονται από το Ισραήλ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τοπικής εταιρίας ηλεκτρικής ενέργειας.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι «ο σταθμός διέκοψε τη λειτουργία του εξαιτίας της έλλειψης καυσίμων που προκλήθηκε από το κλείσιμο του συνοριακού περάσματος του Κερέμ Σαλόμ» και, όπως δήλωσε στο ίδιο πρακτορείο ο υποδιευθυντής του σταθμού, η ενέργεια αυτή οφείλεται στα αιματηρά επεισόδια που προηγήθηκαν μεταξύ των δύο πλευρών.

Εξαιτίας της διακοπής λειτουργίας του σταθμού το ρεύμα θα δίνεται στην περιοχή μόνο για 6 ώρες έναντι των 12 ωρών που δινόταν στο παρελθόν. Οι Ισραηλινοί έκλεισαν το συνοριακό πέρασμα μετά τον θάνατο Ισραηλινού στρατιώτη κοντά στην μεθόριο με την Λωρίδα της Γάζας. Σε αντίποινα η ισραηλινή αεροπορία έκανε επιδρομές στην περιοχή με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός παιδιού και τον τραυματισμό έξι  τουλάχιστον Παλαιστινίων.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιααλόν δήλωσε για το θέμα ότι το συνοριακό πέρασμα θα εξακολουθεί να παραμένει κλειστό μέχρι νεωτέρας διαταγής. Ο ηλεκτρικός σταθμός της Γάζας είχε διακόψει την λειτουργία του ξανά πριν ενάμιση μήνα και άρχισε να επαναλειτουργεί μόλις στις 15 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...