Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

VIDEO- Στους 13 οι νεκροί από την κακοκαιρία στον Καναδά

Ισχυρές χιονοπτώσεις και παγωμένη βροχή προκάλεσαν αναστάτωση στην οδική και στην εναέρια κυκλοφορία της χώρας, ενώ μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν από την ισχυρή κακοκαιρία στο Οντάριο που βρίσκεται στην ακτή του Ατλαντικού


Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή του από την σφοδρή κακοκαιρία που σαρώνει τον Καναδά. Πάνω από 350.000 σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα στην επαρχία Οντάριο όπου παγωμένη βροχή έπεφτε για ένα ολόκληρο εικοσιτετράωρο, από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής. Στην γειτονική πόλη του Κεμπέκ 50.000 σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα εξαιτίας της καταστροφής των ηλεκτροφόρων καλωδίων από την πτώση δέντρων.

Σύμφωνα με την εταιρία ηλεκτρισμού του Τορόντο που είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Βορείου Αμερικής, 250.000 νοικοκυριά δεν είχαν ρεύμα λόγω της ισχυρής κακοκαιρίας. Η τοπική εταιρία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ανακοίνωσε ότι οι ισχυροί άνεμοι που αναμένονται τις επόμενες ώρες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν επιπλέον προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της χώρας.
 

Η πρωθυπουργός της πολιτείας του Οντάριο, Κάθλιν Ουάιν, δήλωσε ότι οι δήμοι θα πρέπει να παράσχουν βοήθεια στους πολίτες και τους ζήτησε να κινητοποιήσουν τις υπηρεσίες τους σε περιπτώσεις ανάγκης. Σε αντίστοιχες δηλώσεις και ο δήμαρχος του Τορόντο, Ρομπ Φόρντ, ανέφερε ότι πρόκειται για την χειρότερη καταιγίδα που έπληξε ποτέ την πόλη. Σύμφωνα με την επιχείρηση ηλεκτρισμού στο Τορόντο θα χρειαστούν το λιγότερο 72 ώρες για να αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση της πόλης.

Στις πτήσεις έχουν σημειωθεί σοβαρά προβλήματα και ακυρώσεις ενώ οι περισσότερες παρουσιάζουν καθυστερήσεις, εκτός από το αεροδρόμιο Τρυντό στο Μόντρεαλ όπου προς το παρόν όλα είναι ομαλά. Επίσης, στους δρόμους η κατάσταση είναι δύσκολη με πολλά τροχαία να γίνονται εξαιτίας του παγετού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...