Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Aναστασιάδης: Δεν υπάρχουν προϋπόθεσεις για διαπραγματεύσεις

«Δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε έναν άγονο διάλογο» ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας        


Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ξεκαθάρισε ξανά σήμερα πως μετά και τη χθεσινή αποτυχία σε ό,τι αφορά στις προσπάθειες για μια Κοινή Διακήρυξη δεν θεωρεί ότι υπάρχουν εκείνες οι προϋποθέσεις που επιτρέπουν να εισέλθει σε ένα διάλογο απλώς για να ικανοποιήσει κάποιους που θέλουν να νομίζουν ότι ο διάλογος χάρην του διαλόγου μπορεί και να αποδώσει το ποθούμενο αποτέλεσμα.


Υπογράμμισε παράλληλα πως «ενόσω δε διασφαλίζονται οι βασικές αρχές για να μπορούμε να νιώθουμε ότι στέρεα μπορούμε να μπούμε και στέρεα μπορούμε να ελπίζουμε ή βάσιμα μπορούμε να ελπίζουμε σε μια κατάληξη που θα δημιουργεί όλες εκείνες τις προϋποθέσεις της ειρηνικής συμβίωσης, όλες εκείνες τις προϋποθέσεις της απαλλαγής από την κατοχή, δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε έναν άγονο διάλογο».

«Θέλω να το ξεκαθαρίσω μια για πάντα» επεσήμανε.

«Δεν είμαστε και δε θέλουμε να μπούμε σε ένα πόλεμο επίρριψης ευθυνών. Δεν είναι αυτή η επιθυμία μας» πρόσθεσε, εξηγώντας πως επιθυμία της ελληνοκυπριακής πλευράς ήταν να μη φτάσουμε σε αδιέξοδο αλλά να δημιουργηθούν οι σωστές προϋποθέσεις για να επιτευχθεί μια ειρηνική λύση.

«Όμως την ίδια ώρα δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε ότι εκείνοι που φέρουν την κύρια ευθύνη κάπου εθελοτυφλούν, κάπου παραγνωρίζουν ή παρερμηνεύουν τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών ή τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας» σημείωσε, υποδεικνύοντας ότι «ενόσω υπάρχει παραβίαση αρχών και αξιών δεν πρόκειται και δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε τις παρερμηνείες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...