Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Συνελήφθη ο Ιταλός Serial Killer

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται πλέον ο Ιταλός κατά συρροή δολοφόνος Μπαρτολομέο Γκαλιάνο που είχε κριθεί ψυχικά διαταραγμένος και είχε διαπράξει 3 δολοφονίες, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας.


Ο Γκαλιάνο συνελήφθη στα σύνορα με τη Γαλλία, στις ακτές της Μεσογείου, έχοντας δραπετεύσει μετά από διήμερη άδεια από τις φυλακές. Νωρίτερα είχε εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό από την αστυνομία για τον εντοπισμό του δραπέτη, ενώ ειχε προηγηθεί ενημέρωση από την υπουργό στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το ζήτημα, όπου η ίδια έκανε λόγο για γνώση των σωφρονιστικών υπαλλήλων για το βεβαρυμένο παρελθόν του.


Ωστόσο, η ίδια είχε υπερασπιστεί την πολιτική της χορήγησης αδειών λόγω καλής συμπεριφοράς, καθώς βοηθά, όπως είπε, την επανένταξή τους στην κοινωνία.

Ο ανηψιός του δραπέτη, με τον οποίο μίλησε πριν από λίγες μέρες, αποδίδει τη διαφυγή του 55χρονου άντρα στο γεγονός ότι δεν του δόθηκε άδεια και για τα Χριστούγεννα. "Έπρεπε να επιστρέψει στο σπίτι για τα Χριστούγεννα, τέσσερις με πέντε μέρες. Μετά ο διευθυντής, δε θυμάμαι το όνομά του, δεν μπορούσε να υπογράψει την άδεια γιατί ήταν σε διακοπές", λέει σχετικά.

Όταν χάθηκαν τα ίχνη του επικίνδυνου κακοποιού από δύο ημέρες στη Γένοβα, στα ΜΜΕ μίλησε νεαρός αρτοποιός στον οποίο ζητήθηκε από τον ίδιο, με την απειλή όπλου, να τον απομακρύνει με τον αυτοκίνητό του. "Μου έδειξε το όπλο, αλλά δε με σημάδεψε", δήλωσε.

Σημειώνεται ότι οι Αρχές συνέλαβαν για πρώτη φορά τον Γκαλιάνο το 1981 με την κατηγορία της δολοφονίας μίας ιερόδουλης και τον τραυματισμό μίας άλλης. Τότε θεωρήθηκε ανίκανος να δικαστεί λόγω ψυχολογικών προβλημάτων και κλείστηκε σε ίδρυμα. Απέδρασε το 1989 και σκότωσε, με τη βοήθεια ενός άλλου άντρα, μία τρανσέξουαλ και ένα τραβεστί οπότε και οδηγήθηκε εκ νέου στις φυλακές.

Πάντως, η θέσπιση της διήμερης άδειας λόγω καλής συμπεριφοράς προκαλεί σάλο στη χώρα και οι Αρχές καλούνται να δώσουν εξηγήσεις. "Σίγουρα για μας αυτή η κατάσταση είναι τραυματική, κυρίως επειδή ο συνάδελφος που έδωσε την άδεια χαίρει μεγάλης εκτίμησης", υπογραμμίζει ο Πρόεδρος Δικαστών Επιτήρησης.

Όπως έγινε γνωστό από τις Αρχές, ο Μπαρτολομέο Γκαλιάνο θα αποφυλακιζόταν σε ένα χρόνο, ενώ πριν από μερικούς μήνες είχε λάβει και άλλη διήμερη άδεια λόγω καλής συμπεριφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...