Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Ο Ιταλός «Ομπάμα» δίνει ανάσα ζωής στο Δημοκρατικό Κόμμα

Άνοδο σημειώνει το κόμμα του νεοεκλεγέντος γραμματέα, Ματέο Ρέντζι, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Η εκλογή του Ματέο Ρέντζι ως γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος (Pd) δεν αποτελεί μοναχά προσωπική νίκη, αλλά νίκη ολόκληρου του κόμματος.


Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύει η πρόσφατη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία SWG, σύμφωνα με την οποία αμέσως μετά την ανάδειξη του 38χρονου δημάρχου της Φλωρεντίας, το ποσοστό του Pd σημειώνει αλματώδη αύξηση.
Το Δημοκρατικό Κόμμα συγκεντρώνει 35,6%, σημειώνοντας αύξηση έξι εκατοστιαίων μονάδων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, με την άνοδο να αποδίδεται κυρίως στον Ματέο Ρέντσι.
Την ίδια στιγμή, η κεντροαριστερή συμμαχία (Δημοκρατικό Κόμμα και Αριστερά και Ελευθερία) συνολικά συγκεντρώνει το 40,5% της πρόθεσης ψήφου των Ιταλών.
Όσο για την πορεία του Φόρτσα Ιτάλια, του έκπτωτου Σίλβιο Μπερλουσκόνι αυτή σημειώνει πτώση, με ποσοστό που αγγίζει το 18,9%, από 21,6% που συγκέντρωνε.
Από την άλλη, το κόμμα του άλλοτε αγαπημένου παιδιού του πρώην Καβαλιέρε, Αντζελίνο Αλφάνο, Νέα Κεντροδεξιά, περιορίζεται στο 5%.
Θετικά, όμως, είναι και τα αποτελέσματα για τον νεοεκλεγέντα γραμματέα της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος βλέπει το κόμμα του να συγκεντρώνει το 5,5% των προτιμήσεων του ιταλικού λαού.
Σχετικά με τον αντισυστημικό Γενοβέζο κωμικό, Μπέπε Γκρίλο, που έφερε πραγματική επανάσταση πριν ένα χρόνο με το Κίνημα Πέντε Αστέρων, σημειώνει πτώση αγγίζοντας το 18,1% από το 21,1% που συγκέντρωνε πριν λίγες εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...