Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Επιτέλους, τον ξεφορτώνονται: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, δήλωσε ο Μπερλουσκόνι

«Δεν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, αλλά δεν έχω σκοπό να εγκαταλείψω την πολιτική» ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε μήνυμά του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.


«Θα περιμένω την αναψηλάφηση και την ολοκλήρωση όλων των δικαστικών μου υποθέσεων μέχρι σήμερα, αλλά απαιτείται πολύς χρόνος» ανέφερε ο Μπερλουσκόνι.


Οι μετοχές του τηλεοπτικού ομίλου του μεγιστάνα, Μediaset, μετά την παρέμβαση αυτή του Μπερλουσκόνι, σημείωσαν πτώση 1,64% στο χρηματιστήριο του Μιλάνου. Το 1,21% της αξίας τους έχασαν οι μετοχές του εκδοτικού οίκου Μονταντόρι.

Ο Μπερλουσκόνι ανέφερε εξάλλου πως εξασφάλισε άδεια δικαστικού, για να λάβει μέρος στην σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), την Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Η ιταλική δικαιοσύνη έχει όμως προχωρήσει στην κατάσχεση του διαβατηρίου του και οι εισαγγελείς του Μιλάνου έκαναν γνωστό ότι «οι ισχύοντες νόμοι δεν επιτρέπουν στον συγκεκριμένο καταδικασθέντα πολίτη να εγκαταλείψει την χώρα».

Οι δικηγόροι του Μπερλουσκόνι απάντησαν όμως ότι «κάτι τέτοιο δεν ισχύει για την κίνηση προσώπων στις χώρες που έχουν υπογράψει την Συνθήκη Σένγκεν».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...