Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Θέλει να εγκαταλείψει τη χώρα του ένας στους τρεις Γερμανούς!

Αποκαλυπτικά είναι τα αποτελέσματα έρευνας που διενήργησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων GfK, καθώς, όπως προκύπτει, το 35% των Γερμανών έχει σκεφθεί σοβαρά να εγκαταλείψει την πατρίδα του για να ζήσει σε μια άλλη χώρα.


Η έρευνα, που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα και διενεργήθηκε σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα 548 ατόμων, αναφέρει πως τα δύο βασικότερα κίνητρα που παρέθεσαν οι ερωτηθέντες ήταν ο έρωτας και οι επαγγελματικές ευκαιρίες. 


Το 35% των γυναικών και το 23% των ανδρών απάντησαν ότι «η αγάπη» αποτελεί το κυριότερο κίνητρο για να φύγουν από την χώρα τους. Παράλληλα, το 18% των Γερμανών θα άλλαζε για πάντα χώρα παραμονής με γνώμονα τις καλύτερες εργασιακές προοπτικές.

Το ποσοστό ανεβαίνει θεαματικά στην περίπτωση των κατοίκων της γερμανικής πρωτεύουσας, αφού το Το 55% των Βερολινέζων έχει σκεφθεί να φύγει για το εξωτερικό.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην έρευνα παρατηρείται ότι εκείνοι που ζουν στον γερμανικό βορρά δηλώνουν σε μικρότερο ποσοστό ότι έχουν σκεφθεί να μεταναστεύσουν. Στο Σλέσβιγκ-Χόλσταϊν, για παράδειγμα, το 89% δηλώνει ότι δεν έχει σκεφθεί να εγκαταλείψει τη χώρα του.

Σύμφωνα με τη γερμανική ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία Destatis, περίπου 140.000 Γερμανοί είχαν φύγει για το εξωτερικό το 2011.

Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...