Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Απειλές από τζιχαντιστές δέχεται το Συριακό Παρατηρητήριο

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μη κυβερνητική οργάνωση η οποία εδρεύει στο Λονδίνο και αποτελεί μια από τις βασικότερες πηγές πληροφόρησης των διεθνών μέσων ενημέρωσης για τα τεκταινόμενα στη Συρία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι δέχεται απειλές από «ακραίους ισλαμιστές».


«Πρόσφατα, λάβαμε μεγάλο αριθμό απειλών θανάτου (. . .) είτε στη σελίδα του Παρατηρητηρίου (σ.σ. στο Facebook), είτε στους λογαριασμούς (του Skype) και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο πολλών μελών και ακτιβιστών», ανέφερε η οργάνωση, η οποία έχει την έδρα της στο Κόβεντρι.

Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι επρόκειτο για απειλές από εξτρεμιστές ισλαμιστές, όμως δεν κατονόμασε κάποια οργάνωση. «Οι συγκεκριμένες ομάδες επιχειρούν να εντοπίσουν τις πηγές μας στις περιοχές που έχουν υπό τον έλεγχό τους, ιδίως στη βόρεια και ανατολική Συρία, καθώς και στην επαρχία της Δαμασκού», πρόσθεσε. «Οι πηγές αυτές απειλούνται», συνέχισε, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για τις σοβαρότερες" απειλές που έχει δεχτεί μέχρι σήμερα η οργάνωσή του.

Από την έναρξη της εξέγερσης στη Συρία, τον Μάρτιο του 2011, το Παρατηρητήριο καταγράφει καθημερινά τον αριθμό των θυμάτων αλλά και τις συγκρούσεις σε διάφορες επαρχίες της Συρίας. Βασίζει τις πληροφορίες του σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών, ιατρικών και στρατιωτικών πηγών σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Ραχμάν, οι απειλές πολλαπλασιάστηκαν μετά την ανακοίνωση, την Παρασκευή, ότι δεκάδες ισλαμιστές αντάρτες σκοτώθηκαν σε ενέδρα του συριακού στρατού κοντά στη Δαμασκό.

Ο κ. Ραχμάν, πρώην επιχειρηματίας και επικεφαλής του Παρατηρητηρίου από το 2006, είπε ότι η οργάνωσή του έχει 230 ακτιβιστές σε όλη τη Συρία, μεταξύ των οποίων εκπαιδευτικούς, δικηγόρους, γιατρούς και δημοσιογράφους. Συγκεντρώνει επίσης πληροφορίες από τους περίπου 5.000 εξωτερικούς συνεργάτες της, στους οποίους περιλαμβάνονται δημόσιοι υπάλληλοι, στρατιώτες, αντάρτες και τζιχαντιστές.

Ο διευθυντής της οργάνωσης χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν και ανέφερε ότι τους τελευταίους μήνες έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το σπίτι του λόγω των «συνεχών απειλών» που δέχεται απ' όλες τις πλευρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...