Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

12 νεκροί και 25 τραυματίες από εκρήξεις βομβών στη Βαγδάτη

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν σήμερα το απόγευμα στη Βαγδάτη, μετά από αλλεπάλληλες ισχυρές εκρήξεις βομβών σε κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας του Ιράκ, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε μικρή απόσταση από την Κεντρική Τράπεζα του Ιράκ. Οι βόμβες ήταν τοποθετημένες σε αυτοκίνητα, τα οποία εξερράγησαν, και σε άλλα σημεία του δρόμου.

Ένας αξιωματικός της Αστυνομίας και ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσαν στο Associated Press ότι οι εκρήξεις πιθανόν να είχαν στόχο τους υπαλλήλους της τράπεζας που σχολούσαν εκείνη την ώρα, ενώ οι Αρχές εικάζουν ότι οι δράστες σχεδίαζαν να ληστέψουν την τράπεζα.

«Πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση με στόχο να ληστευθεί η τράπεζα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Ιρακινών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο αξιωματικός της αστυνομίας τόνισε ότι σημειώθηκαν έξι εκρήξεις, σε διάστημα 8 λεπτών, «κάτι που συνηγορεί στο ενδεχόμενο συντονισμένης επίθεσης».

Μέσα σε λίγα λεπτά έφτασαν στον τόπο της επίθεσης οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι περικύκλωσαν την τράπεζα, για το ενδεχόμενο οι δράστες να σκόπευαν να ληστέψουν το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, στο οποίο φυλάσσονται τεράστια χρηματικά ποσά.

Το Reuters μεταδίδει ότι με το τέλος των εκρήξεων αντηλλάγησαν πυροβολισμοί μεταξύ των δραστών και της αστυνομίας. Οι επιτιθέμενοι είχαν ακροβολιστεί στις στέγες κτιρίων πέριξ της Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε εκπρόσωπος της τράπεζας.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ένα μεγάλο πέπλο μαύρου καπνού σκέπασε το κέντρο της Βαγδάτης αμέσως μετά την επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...