Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Ομπάμα: «Θέλω να ξέρω τίνος τον κ... να κλωτσήσω»

Εντείνει την πίεση στην πετρελαϊκή εταιρία British Petroleum ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, χρησιμοποιώντας... διαφορετική γλώσσα απ΄ό,τι συνήθως. «Θέλω να ξέρω τίνος τον κ... να κλωτσήσω» για την πετρελαιοκηλίδα που δημιουργήθηκε στον Κόλπο του Μεξικού, επισήμανε. «Δεν κάθομαι έτσι απλά να μιλάω με ειδικούς σα να πρόκειται για σεμινάριο κολεγίου. Μιλάμε με τους τύπους αυτούς γιατί έχουν τις καλύτερες απαντήσεις». 





Μιλώντας στην εκπομπή του NBC News «Today», ο Ομπάμα είπε ότι αν ο Τόνι Χέιγουορντ, ο διευθύνων σύμβουλος της BP εργαζόταν για εκείνον, θα τον είχε απολύσει μέχρι τώρα, γι' αυτά που δήλωσε μετά την κρίση με την πετρελαιοκηλίδα. «Θέλω τη ζωή μου πίσω» είχε πει ο Χέιγουορντ, και είχε προσθέσει ότι ο Κόλπος του Μεξικού «είναι μια μεγάλη θάλασσα».

Η συγκεκριμένη πετρελαιοκηλίδα αποτελεί τη χειρότερη οικολογική καταστροφή στην αμερικανική ιστορία. Προκλήθηκε από έκρηξη στην εξέδρα διύλησης στις 20 Απριλίου, προκαλώντας το θάνατο σε 11 εργαζομένους.

Στο Λονδίνο, η μετοχή της BP έπεσε περισσότερο από 2%, ύστερα από τις δηλώσεις Ομπάμα. Ο αμερικανός πρόεδρος  υπεραμύνθηκε των ενεργειών της κυβέρνησής του στη διαχείριση της κρίσης, παρά τις επικρίσεις που δέχτηκε για καθυστερήσεις στη λήψη αποφάσεων. Από το τέλος Απριλίου έχει μεταβεί τρεις φορές στην πληγείσα περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...