Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Συνελήφθη στην Κύπρο, Καναδός ύποπτος για κατασκοπεία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Λάρνακα: Ο Καναδός Robert Christopher 54 ετών κάτοχος αμερικανικού διαβατηρίου, συνελήφθη στις 3 τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο Λάρνακας ενώ ήταν έτοιμος να αναχωρήσει για την Βουδαπέστη όταν οι επί καθήκοντι αστυνομικοί στο διαβατηριακό έλεγχο διαπίστωσαν ότι το όνομα του βρισκόταν στον κατάλογο των ατόμων που απαγορευόταν η έξοδός τους από το έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η Ιντερπόλ απέστειλε στην Κυπριακή Δημοκρατία το Σάββατο διεθνές ένταλμα σύλληψης του Christopher ύστερα από αίτηση των ΗΠΑ, οι οποίες καταζητούν το φυγόδικο για να δικαστεί στη νότια περιοχή της Νέας Υόρκης για κατασκοπεία προς όφελος της Ρωσίας και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, περίπου 40 χιλιάδων αμερικανικών δολαρίων.
Ο καταζητούμενος οδηγήθηκε το μεσημέρι στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας και η αρμόδια δικηγόρος της Δημοκρατίας ζήτησε την κράτησή του για 30 μέρες μέχρις ότου φτάσουν στην Κύπρο τα επίσημα έγγραφα από την Ουάσιγκτον με τα οποία ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης θα καταθέσει εξουσιοδότηση για έναρξη της διαδικασίας έκδοσης του Christopher στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.
Ο δικηγόρος του Christopher έφερε ένσταση στην κράτηση του πελάτη του και ζήτησε από το Δικαστήριο να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 20 χιλιάδες ευρώ, να παρουσιάζεται καθημερινά στον κεντρικό Αστυνομικό Σταθμό Λάρνακας και να παραδώσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα.
Ο Christopher ήρθε στην Κύπρο στις 17 Ιουνίου και διέμενε μόνος του σε διαμέρισμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρνακας.
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας έκρινε ότι οι υποθέσεις που αντιμετωπίζει ο Christopher είναι πολύ σοβαρές. Η νομοθεσία προβλέπει πέντε χρόνια φυλάκιση για την κατασκοπεία και 20 χρόνια φυλάκιση για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και όρισε την 29 Ιουλίου ως ημέρα έναρξης της διαδικασίας έκδοσης του φυγόδικου στις ΗΠΑ και ενέκρινε να αφεθεί ελεύθερος με τους όρους που έθεσε δικηγόρος του, εφ’ όσον παραδώσει στην Αστυνομία το διαβατήριο του και στο Πρωτοκολλητή του Δικαστηρίου 20 χιλιάδες ευρώ ως εγγύηση.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...