Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Τσίρκο οι φυλακές για "χάρη" της κύπριας Μενεγάκη !

Σε τσίρκο τείνουν να μετατραπούν οι Κεντρικές Φυλακές, καθώς οι βαρύγδουπες (και κενές περιεχομένου) διακηρύξεις για αυστηρά μέτρα και πειθαρχία μοιάζουν με ανέκδοτο. Χθες το μεσημέρι δημοσιογράφος του ΡΙΚ μαζί με δημοσιογράφο από γαλλικό περιοδικό δεν πέρασαν μόνο την πύλη της φυλακής, αλλά εισήλθαν και σε κελί της Έλενας Σκορδέλλη ... για να της πάρουν συνέντευξη, χωρίς, βεβαίως, η κρατούμενη να γνωρίζει οτιδήποτε. Η Σκορδέλλη που αποκαλείται "Μενεγάκη της Κύπρου" έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση της δολοφονίας του εκδότη  Αντη Χατζηκωστή.
ΚωμωδίαΟι δύο γυναίκες δημοσιογράφοι, προφανώς με άδεια της διεύθυνσης των φυλακών, μπήκαν στο κελί όπου κρατείται η Σκορδέλλη και την ανέμεναν. Η Σκορδέλλη εκείνη την ώρα ήταν στο μπάνιο και όταν βγήκε αντίκρισε τις δύο δημοσιογράφους να την αναμένουν. Στην κυριολεξία έπεσε από τα σύννεφα και τις παρακάλεσε να φύγουν, γιατί δεν είχε σκοπό να μιλήσει σε κανέναν. Οι δύο δημοσιογράφοι φέρονται να επέμεναν και, μάλιστα, φορτικά αποτυγχάνοντας να πείσουν την Έλανα Σκορδέλλη να τους μιλήσει. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλέστηκαν «οδηγίες της διεύθυνσης των Φυλακών... η οποία, όμως, είχε παραλείψει να ενημερώσει την ενδιαφερόμενη για το απροσδόκητο «επισκεπτήριο».
Έξω φρενώνΟ «Π» επικοινώνησε με το δικηγόρο της Έλενας Σκορδέλλη, κ. Μιχαλάκη Κυπριανού, θέτοντας υπόψη του τις σχετικές πληροφορίες. Ο κ. Κυπριανού επιβεβαίωσε το συμβάν σημειώνοντας πως αυτό που έγινε «είναι κάτι το αδιανόητο και απαράδεκτο». Σημείωσε πως το γεγονός «καταστρατηγεί την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και πολύ περισσότερο όταν οι δύο δημοσιογράφοι επέμεναν να πάρουν συνέντευξη», ενώ σε προηγούμενο στάδιο τους είχε επισημανθεί, τόσο από τον ίδιο τον κ. Κυπριανού, όσο και από την πελάτισσά του, η άρνησή τους να προβούν σε οποιαδήποτε δήλωση εκκρεμούσης της δίκης.
ΔιαμαρτυρίαΟ κ. Κυπριανού σήμερα πρόκειται να αποστείλει επιστολές διαμαρτυρίας καταγγέλλοντας το απαράδεκτο συμβάν. Οι επιστολές θα απευθύνονται στον υπουργό Δικαιοσύνης και την επίτροπο Διοικήσεως, ενώ επιστολή θα αποστείλει και στον αναπληρωτή διευθυντή φυλακών, Γ. Τρυφωνίδη. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Δευτέρα αρχίζει ενώπιον του Κακουργιοδικείου η δίκη της Έλενας Σκορδέλλη, του αδελφού της Τάσου Κρασοπούλη και του Αντρέα Γρηγορίου, οι οποίοι φέρονται ως οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του 'Αντη Χατζηκωστή. Για την υπόθεση καταζητείται ο 29χρονος Γρηγόρης Ξενοφώντος, ο οποίος έχει διαφύγει στο εξωτερικό. Το σημαντικότερο στοιχείο στην υπόθεση είναι η μαρτυρία του Φάνου Χατζηγεωργίου, ο οποίος βρίσκεται στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Ο Χατζηγεωργίου σε κατάθεσή του, την οποία αποκάλυψε ο «Π», είχε ισχυριστεί, μεταξύ άλλων, ότι η Έλενα Σκορδέλη, σε συνάντηση που είχαν, αναφερόμενη στον 'Αντη Χατζηκωστή είχε πει:«θέλω να πεθάνει τούτος ο άνθρωπος». ΠΟΛΙΤΗΣ Κύπρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...