Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Ισραήλ: Απελάθηκαν 45 ακτιβιστές


Στην απέλαση δεκάδων ακτιβιστών του στολίσκου που επιχείρησε να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και δέχτηκε επίθεση από ισραηλινούς κομάντος στα διεθνή ύδατα προχώρησε το Ισραήλ.
Από τους 682 πολίτες από 42 χώρες που επέβαιναν στα έξι πλοιάρια του «στολίσκου της ελευθερίας» και συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στο ισραηλινό λιμάνι Ασντότ, 45 δέχτηκαν να απελαθούν και πήραν αεροπλάνα για τις πατρίδες τους χθες Δευτέρα και σήμερα, ανέφερε η εκπρόσωπος της αστυνομίας μετανάστευσης, Σαμπίν Χαντιάντ.
Ολοι οι υπόλοιποι οδηγήθηκαν στην φυλακή Μπερσίμπα στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ όπου ειδικοί δικαστές για θέματα μετανάστευσης εξετάζουν τα αιτήματα για την απέλασή τους, πρόσθεσε.
«Τα νόμιμα αιτήματα θα χρειαστούν κάποιες ημέρες να εξεταστούν» ανέφερε η κ. Χαντιάντ.
Στο μεταξύ ανακοινώθηκε ότι οι 48 τραυματισμένοι ακτιβιστές νοσηλεύονται σε νοσοκομεία του Ισραήλ όπου έχουν μεταφερθεί και έξι ισραηλινοί στρατιώτες που τραυματίστηκαν κατά την επιχείρηση παρεμπόδισης των πλοιαρίων να φτάσουν στη Γάζα.
Στα πλοιάρια επέβαιναν μεταξύ άλλων 380 Τούρκοι, 38 Έλληνες, 31 Βρετανοί, 30 Ιορδανοί, 28 Αλγερινοί, 9 Γάλλοι, 5 Γερμανοί ενώ οι υπόλοιποι είναι Αυστραλοί, Ιταλοί, Ιρλανδοί καθώς και μεμονωμένοι ξένοι πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...