Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Κυκλοφοριακό χάος στη Μαδρίτη προκαλεί απεργία στο μετρό

Μαδρίτη: Κυκλοφοριακό χάος για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στη Μαδρίτη, εξαιτίας της απεργίας των εργαζομένων στο μετρό. Τα συνδικάτα προειδοποιούν ότι η διαμαρτυρία κατά των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης, που στοχεύουν στο να θέσουν υπό έλεγχο το έλλειμμα της χώρας, μπορεί να συνεχιστεί επ' αόριστον.
Οι εργαζόμενοι επρόκειτο να ψηφίσουν αργότερα την Τετάρτη για την παράταση της τριήμερης απεργίας, η οποία έχει επηρεάσει δύο εκατομμύρια πολίτες και έχει σημαντικότερο αντίκτυπο σε σχέση με την εθνική απεργία των δημοσίων υπαλλήλων στις αρχές του μήνα.
Τα συνδικάτα αντιδρούν για τις μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, που αποσκοπούν στον περιορισμό του ελλείμματος της χώρας, το οποίο εκτινάχθηκε στο 11,2% τον περασμένο χρόνο.
Η σοσιαλιστική κυβέρνηση της χώρας στοχεύει να εξασφαλίσει 15 δισεκατομμύρια ευρώ μειώνοντας- μεταξύ άλλων-τον μισθό των δημοσίων υπαλλήλων κατά 5%.
Οι εργαζόμενοι στο μετρό υποστηρίζουν ότι οι μειώσεις των μισθών που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν αφορούν τους εργαζόμενους στις δημόσιες εταιρίες, όπως ο τομέας των μεταφορών.
«Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να διαπραγματευτούν. Θέλουμε η κυβέρνηση της Μαδρίτης να μας δώσει γραπτώς ότι σέβεται τη συμφωνία μας» δήλωσε ο εκπρόσωπος της απεργιακής επιτροπής Βινσέντε Ροντρίγκες, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα El Pais.
Ο επικεφαλής του τομέα μεταφορών της Μαδρίτης Χοσέ Ιγνάσιο Ετσεβάρια επέκρινε τους εργαζόμενους στο μετρό γιατί δεν παρείχαν τις λιγότερες δυνατές υπηρεσίες, όπως ορίζεται από το συμβόλαιό τους.
«Το Μετρό δεν θα διαπραγματευτεί όσο δεν γίνονται σεβαστές οι βασικές υπηρεσίες, δεν θα διαπραγματευτεί με όποιον παρανομεί. Ελπίζω να λογικευτούν» δήλωσε ο ίδιος στην El Pais.
Για την Τετάρτη είναι προγραμματισμένες 13 διαδηλώσεις ανά τη χώρα καθώς τα συνδικάτα προετοιμάζονται για τη γενική απεργία στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...