Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Βοσνία: Νεκρός αστυνομικός από βομβιστική επίθεση

Νεκρός έπεσε ένας αξιωματικός της αστυνομίας και ένας  ακόμη τραυματίστηκε σοβαρά, από έκρηξη που σημειώθηκε στο αρχηγείο της αστυνομίας στην πόλη Μπουγκόινο στην κεντρική Βοσνία, δήλωσαν αξιωματούχοι.

«Ένας εκρηκτικός μηχανισμός που δεν έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής εξερράγη στη διάρκεια της πρωινής βάρδιας στις 05:00 (τοπική ώρα, 06:00 ώρα Ελλάδος), την ώρα που περίπου 25 αστυνομικοί βρισκόντουσαν στο κτίριο», δήλωσε αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας. Ο εκπρόσωπος της περιφερειακής αστυνομίας Σεφίκ Μπαρουτσίγια δήλωσε ότι πέντε άλλοι αστυνομικοί υπέστησαν ελαφρά τραύματα από την έκρηξη.

Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν ο εκρηκτικός μηχανισμός, από την έκρηξη του οποίου προκλήθηκαν επίσης σοβαρές ζημιές στα κοντινά κτίρια και σε οχήματα, είχε τοποθετηθεί ή κάποιος τον πέταξε μέσα στο αστυνομικό τμήμα, προσέθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι διεξάγεται έρευνα για την επίθεση.

«Οι τρομοκρατικές επιθέσεις αυτού του είδους αντιπροσωπεύουν έναν κίνδυνο για το σύνολο της κοινωνίας», δήλωσε ο υπουργός Ασφάλειας της Βοσνίας Σάντικ Αχμέτοβιτς στην κρατική τηλεόραση. Εκπρόσωπος της εισαγγελίας που διερευνά την υπόθεση δήλωσε ότι ήδη έχουν συλληφθεί κάποιοι άνθρωποι σχετικά με την έκρηξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...