Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Νέο πολιτικό σκάνδαλο στην Ιταλία, με πρωταγωνίστρια την υπουργό Γεωργίας

Νέο πολιτικό σκάνδαλο ξέσπασε στην Ιταλία με πρωταγωνίστρια την υπουργό Γεωργίας της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα, τη Νούντσια Ντι Τζιρόλαμο.


Η Ντι Τζιρόλαμο, κατά την διάρκεια τηλεφωνήματος το περιεχόμενο του οποίου δημοσιεύθηκε από τον Τύπο, εξέφραζε την πρόθεσή της να παρέμβει στην διαδικασία διορισμού ανώτερων στελεχών του ιταλικού συστήματος υγείας στην Κάτω Ιταλία και στην ανάθεση εργολαβιών δημόσιων νοσοκομείων ήδη πριν αναλάβει τα καθήκοντά της.


Το Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S) του Μπέπε Γκρίλο κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά της υπουργού, η οποία ανήκει στην Νέα Κεντροδεξιά του Αντζελίνο Αλφάνο. Ως τον Νοέμβριο ήταν στέλεχος της Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Tην Παρασκευή, η 39χρονη Ντι Τζιρόλαμο αναμένεται να μιλήσει στην βουλή για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την υπόθεση της επιλογής των ιθυνόντων του ιταλικού Εθνικού Συστήματος Υγείας στην πόλη καταγωγής της - το Μπενεβέντο, βόρεια της Νάπολης, η οποία θεωρείται παραδοσιακό προπύργιο της κεντροδεξιάς.

Ο Πρωθυπουργός Λέτα, πριν τοποθετηθεί επίσημα για την υπόθεση, περιμένει να ακούσει την ομιλία στην βουλή της υπουργού.

Πριν από λίγο, πάντως, η Στεφάνια Τζιανίνι, η γραμματέας του κεντρώου κινήματος Επιλογή Πολιτών, το οποίο συμμετέχει στην κυβερνητική πλειοψηφία, ζήτησε από την Ντι Τζιρόλαμο να κάνει «ένα βήμα πίσω», για το καλό της κυβέρνησης, υπονοώντας ότι οφείλει να παραιτηθεί.

Βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος - της μεγαλύτερης πολιτικής δύναμης που μετέχει στην συμπολίτευση - δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ταχθούν υπέρ της πρότασης δυσπιστίας η οποία κατατέθηκε από το M5S.

Πολιτικοί σχολιαστές εξηγούν την μέχρι τώρα επιφυλακτική στάση των Δημοκρατικών υπενθυμίζοντας ότι ο σύζυγος της υπουργού, ο βουλευτής Φραντσέσκο Μπότσια ανήκει ακριβώς στο Δημοκρατικό Κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...