Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Απήγαγαν το γιο του διοικητή ειδικών δυνάμεων στη Λιβύη

Ένοπλοι απήγαγαν το γιο του διοικητή των ειδικών δυνάμεων στη Λιβύη, στη Βεγγάζη. Πρόκειται για την τελευταία απαγωγή που σημειώνεται στη Βεγγάζη, όπου ο στρατός μάχεται με ισλαμιστές μαχητές.

«Ο Άλι Αμπού Χαμάντα, φοιτητής, απήχθη από αγνώστους κοντά στο πανεπιστήμιο Γκαρ Γιούνες» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, σημειώνοντας ότι δεν είναι σε θέση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό.


«Έφευγε από το πανεπιστήμιο όταν δύο αυτοκίνητα έκλεισαν το δρόμο του και τον έσυραν μακριά» δήλωσε ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων, Ουάνις Αμπού Χαμάντα, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς περιγράφοντας την απαγωγή του γιου του.

Καμία οργάνωση δεν έχει μέχρι στιγμής αναλάβει την ευθύνη, ωστόσο ο στρατός συγκρούεται εδώ και μήνες με τους μαχητές της εξτρεμιστικής οργάνωσης Άνσαρ Αλ Σαρία στη Βεγγάζη.

Η οργάνωση αυτή έχει κατηγορηθεί ότι ευθύνεται για την επίθεση η οποία είχε διαπραχθεί εναντίον του αμερικανικού προξενείου στην ίδια πόλη το 2012, κατά την οποία σκοτώθηκαν ο αμερικανός πρεσβευτής και τρεις άλλοι Αμερικανοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...