Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Οταν ο Φιντέλ συνάντησε την Κριστίνα και την Ντίλμα

Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντεζ (αριστερά) στη συνάντησή της με τον Φιντέλ Κάστρο και τη σύζυγό του Ντάλια Σόντο ντελ Βάλε στην Αβάνα. Η φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα από την πρεσβεία της Αργεντινής στην κουβανική πρωτεύουσα

Με τις προέδρους της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες, αλλά και της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ, συναντήθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο ιστορικός ηγέτης της επανάστασης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει περιορίσει στο ελάχιστο τις δημόσιες εμφανίσεις του.


Η Αβάνα φιλοξενεί αυτές τις ημέρες την περιφερειακή σύνοδο των χωρών της CELAC, όπου δίνουν το «παρών» οι ηγέτες των χωρών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.


Η Κριστίνα Φερνάντες επισκέφτηκε τον Φιντέλ την Κυριακή, ενώ η Ντίλμα Ρουσέφ συναντήθηκε με τον ηγέτη-σύμβολο της επανάστασης το βράδυ της Δευτέρας.

Ο Κάστρο που έχει εγκαταλείψει εδώ και χρόνια την περίφημη χακί στρατιωτική, φορούσε τις αγαπημένες του αθλητικές φόρμες της Adidas, μια μπλε στη συνάντηση με την Φερνάντες και μια μαύρη στο ραντεβού με τη Ρουσέφ.

Ο 87χρονος Φιντέλ Κάστρο είχε εμφανιστεί δημοσίως, ύστερα από πολλούς μήνες, στις αρχές του Ιανουαρίου στα εγκαίνια μιας γκαλερί ενός κουβανού εικαστικού στην Παλιά Αβάνα, δίνοντας τέλος στις φήμες για επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του - οι οποίες εντέχνως είχαν για μια ακόμη φορά καλλιεργηθεί επειδή δεν είχε στείλει συλλυπητήρια στην οικογένεια του Νέλσον Μαντέλα τον Δεκέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...