Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Ουκρανία: Ο Γιανουκόβιτς προσφέρει την πρωθυπουργία στην αντιπολίτευση για να τερματιστεί η κρίση

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς (δεύτερος από αριστερά) κατά τη συνάντηση που είχε το βράδυ του Σαββάτου με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς πρόσφερε το βράδυ του Σαββάτου σε δύο ηγέτες της αντιπολίτευσης την ανάληψη κορυφαίων κυβερνητικών θέσεων σε μία προσπάθεια να δοθεί τέλος στην βίαιη κρίση που έχει ξεσπάσει στη χώρα. 


Η σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο site  της ουκρανικής προεδρίας, ανέφερε ότι στον πρώην υπουργό Εθνικής Οικονομίας Αρσένι Γιάτσενγιουκ προσφέρθηκε η ανάληψη της πρωθυπουργίας και στον Βιτάλι Κλίτσκο, έναν γνωστό διεθνώς πυγμάχο, η θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης αρμόδιου για ανθρωπιστικά θέματα.


Εάν ο Γιάτσενγιουκ αποδεχθεί την προσφορά αυτή ο πρόεδρος είναι έτοιμος να αποδεχθεί την παραίτηση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μικόλα Αζάροφ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Την ίδια πληροφορία μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ επικαλούμενο δηλώσεις της υπουργού Δικαιοσύνης Γελένα Λούκας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πρόεδρος Γιανουκόβιτς είναι επίσης έτοιμος να εξετάσει το ενδεχόμενο να τροποποιηθεί το Σύνταγμα της Ουκρανίας για να μειωθούν οι εξουσίες του.

Ο Γιάτσενγιουκ, ο επικεφαλής του κόμματος της φυλακισμένης ηγέτιδας της αντιπολίτευσης Γιούλιας Τιμοσένκο, όπως και η υπόλοιπη αντιπολίτευση, αξιώνει την τροποποίηση του Συντάγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...