Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΗΠΑ: Ανήλικος πυροβόλησε συμμαθητές του σε σχολείο στο Νέο Μεξικό

Τουλάχιστον δύο παιδιά τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση όταν ένας ανήλικος συμμαθητής τους άνοιξε πυρ μέσα σε σχολείο στο Ρόσγουελ, στο Νέο Μεξικό. Αδιευκρίνιστα τα κίνητρα του δράστη ο οποίος συνελήφθη.


Όπως αναφέρει η εφημερίδα Albuquerque Journal που επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες, ένα 13χρονο αγόρι άνοιξε πυρ μέσα στο Γυμνάσιο Μπερέντο. Ο ανήλικος πυροβόλησε έναν 14χρονο στο πρόσωπο ενώ τραυμάτισε και ένα 13χρονο κορίτσι.


Και τα δύο θύματα μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στο Λάμποκ του Τέξας.

Η αστυνομία του Ρόζγουελ ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τον δράστη, τα κίνητρα του οποίου παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Αστυνομικοί απέκλεισαν το σχολείο και συγκέντρωσαν τους μαθητές σε ένα γειτονικό εμπορικό κέντρο απ' όπου τους παρέλαβαν αργότερα οι γονείς τους.

Τον Δεκέμβριο του 2012 ένας ένοπλος πυροβόλησε και σκότωσε 26 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και 20 παιδιά, στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ, στο Νιουτάουν του Κονέκτικατ. Σύμφωνα με τον ιστότοπο stoptheshootings.org, μια βάση δεδομένων με στοιχεία για επιθέσεις σε σχολεία, από το 1992 έχουν σημειωθεί 387 επιθέσεις ενόπλων σε σχολεία στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι πόλη που σημειώθηκε το περιστατικό, έχει πληθυσμό 50.000 κατοίκων, αποτελεί κέντρο κτηνοτροφικής και αγροτικής δραστηριότητας και είναι γνωστή για τις θεωρίες περί συντριβής UFO το 1947.


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...